Isländsk kyla på Norrporten Arena

Var på allsvenska premiären på ett kylslaget Norrporten Arena och såg mitt kära Helsingborgs IF piska Giffarna med klara 3-0. Ljuvliga siffror för ett HIF-fan. Inte lika skoj för alla Giffers...

HIF dominerade totalt och GIF gav minst sagt ett svagt intryck. Helsingborgs Dagblads krönikör Marjan Svab sågade norrlandslaget hårt i dagens tidning:

"... där Råsunda och andra ställen rockat loss i premiären håller hockeyn greppet om Sundsvall.

Allsvenskan var tillbaka och det med en atmosfär som var så nära aktiv dödshjälp man kan komma. Sedan blev det bara obehagligare för nykomlingarna.

Norrköping var kvar i superettan i 20 minuter mot Djurgården, Sundsvall har ännu inte lämnat och precis före slutsignalen kom ett sms från innebandyprofilen Tobias Blixt:

"Jag hade förmodligen gått in som vänsterback med en veckas träning".

De tre nya i den utökade serien fick med sig ett mål från premiäromgången och det är sällan man ser ett lag tillåtas anfalla konstant i 90 minuter som HIF fick i går.

Sverrir Gardarsson och Hannes Sigurdsson må vara födda, uppvuxna och ha härdats i en isländsk gejser, och på förhand hette det att Sundsvalls fasta situationer kunde utvecklats till det vanliga skräckmomentet för HIF-försvaret.

Dessutom skulle hemmalagets kompakta 4-4-1-1 ge utrymme att vinna boll på mitten för att snabbt slå om och få med Mikael Lustig och Billy Berntsson på kanterna.

Det gick aldrig att få reda på hur det var med den taktiken eftersom pojklaget aldrig kom så långt. HIF:s samlade, skickliga, rejäla och utstuderade presspel satte effektivt stopp för alla försök och istället fick jag ännu en gång se en inövad hörnvariant ge resultat här uppe.

Matchen tog slut när Christoffer Andersson därefter fick autobahn fram till 2-0 och det hade inte ens blivit jämnt om Sundsvall belönats med mål för tre rätta passningar i rad."

En sågning som heter duga! Det luktar guld i Helsingborg...