Stor humor

Sökte på "den lille elektrikern" på Google och hamnade av en slump här.

Stor humor!

Anmärkningsvärt att några gick på det uppenbara skämtet...


En dag att fira eller sörja

Idag är det 350 år sedan Danmark tvingades lämna över Skåne och Norge till Sverige. Jag vet dock inte om jag ska fira eller sörja.

Ny kurs, mycket skruv

Vare sig jag vill det eller inte är det dags för ännu en ny kurs och nya utmaningar. Kursen har denna gång inriktning förpackningsdesign och vi ska snickra ihop en förpackningsserie för skruvar, en förpackning för Falurödfärgspulver och en för läppstift. Allt detta på mindre än fem veckor...

Det ska bli skoj, men jag bävar lite för att det kommer bli svårt att hinna med att leva...


Bayersk ölstuga och schlageryra

Lördagen har knackat på dörren, klivit in och sagt hej, om ni inte har märkt det. Det måste givetvis givetvis firas på något sätt och varför inte med galej i min lägenhet (igen)! För att skapa jämvikt så blir det en kombinerad öl- och schlagerfest. Jag kommer inreda hela lägenheten i Bayersk anda med träpaneler, lederhosen och gigantiska ölstop samt spä på flärden med glittrande discobollar, champagne och fjäderboa.

Det är fritt inträde, så har ni vägarna förbi Förrådet och vill medverka på en ölhävartävling eller debattera om huruvida Kristian Luuk är den perfekta schlagervärden är ni välkomna.

(Tag gärna med plastglas så att jag slipper diska hela söndagen)

Vi ses på skumdiscot!

Det är nog säkrast att sköta sig i krogkön

Trillade in på Sundsvalls Tidnings nätupplaga och hittade denna halvtrevliga artikel om drog- och anabolaknaprande krogvakter i Sunkan. Att dra hela yrkeskåren över en kam vill jag inte göra, men vi är nog många vars fördomar om krogvakter till viss del besannades efter ha läst artikeln... Dock tror och hoppas jag att anabolaaporna utgör en liten och försvinnande del av krogvakterna i stan. Annars lär det vara säkrast att vara sköta sig i krogkön framöver...

Det ska tilläggas att jag mer eller mindre aldrig har haft några problem med krogvakter under min snart 10-åriga karriär på uteställen. Men så är jag också en väldigt snäll gosse med bra ölsinne...

På tal om uteställen: Nu är det helg igen!

It's alive!

Dags att veva igång bloggen igen efter en längre tids uppehåll pga skola, skola och lite mer skola. Har gnetat mig igenom en rolig, men tidskrävande varumärkes-kurs. Mycket att göra men för lite tid, helt enkelt. Resterande del av veckan kommer ägnas åt att ladda batterierna, hitta tillbaka till rutinerna, sova, träna, festa och träffa hon som jag aldrig hinner träffa.

Annars är det dagar som denna jag är tacksam för växthuseffekten... Kvicksilvret har letat sig upp till 6-7 grader och solen har skinit från en klarblå himmel. Isen som har hållit Sunkan i ett järngrepp under månader smälter undan för undan, doften av hundskit och ruttet gräs ligger som en ljuvlig doftridå och våren börjar försiktigt treva sig fram. Äntligen.

Det är ganska lustigt att det är så här varje år. Man går bara och väntar på att våren ska komma och varje gång den gör det blir man alltid lika glad. Även om det är precis som förra året. Och året dessförinnan... Lika givet är det att man inom kort kommer längta efter sommaren. Och när den är slut början man längta efter våren och, ja, ni fattar... Det är lite charmigt, på något sätt. Och väldigt svenskt.

Idag gjorde jag, förhoppningsvis, vinterns sista vurpa. Gick och samtalade med Ronnie med blankisen (ja, ni skåningar, det är sant) under mina fötter. Satte ner högerfoten och halkade till men lyckades parera. "Puh" tänkte jag och satte ner vänsterfoten... Några tiondelar senare låg jag på rygg. Aj!

För den som inte vill spendera sin tid i vårsolen skulle vilja passa på att rekomendera en riktigt bra film: Mystic River. Clint Eastwood regisserar och Sean Penn, Kevin Bacon och Tim Robbins är i högform. Närvarokänslan är total. Se den om ni inte gjort det redan.

Ciao

I huvudet på Frohm

Brukar slökolla på "I huvudet på Gynning" som går nu på tisdagar på femman. Varje gång slår det mig att jag inte kan bestämma mig för om jag gillar Carolina Gynning eller inte. Är hon en lite halvgalen energispridare eller är hon bara en gapig, urblåst blondin? Jag kan helt enkelt inte bestämma mig.

Hursomhaver är jag lite fascinerad över vilken karriär hon har gjort. Faktiskt lite imponerande och ett tecken på att Gynning inte kan vara helt dum i huvudet. Eller?

Skånes fotbollslandslag

Läste en ganska skoj grej på Lundhs blogg om huruvida Skånes fotbollslandslag skulle kunna kvalificera sig till ett EM eller VM. Intressant spörsmål med tanke denna tänkbara skånska startelva (4-4-2):

Andreas Isaksson (Man City)

Mikael Nilsson (Panathinaikos), Jonas Olsson (NEC), Andreas Granqvist (Wigan), Behrang Safari (MFF)

 Chippen (Deportivo), Rasmus Lindgren (Ajax), Daniel Andersson (MFF), Fredrik Ljungberg (West Ham)

Zlatan (Inter), Henrik Larsson (HIF)

På bänken: Markus Rosenberg (Werder Bremen), Pontus Farnerud (Sporting Lissabon), Alexander Farnerud (Stuttgart), Matias Concha (Bochum), Anders Andersson (MFF), Oskar Rönningberg (HIF), Jon Jönsson (Toulouse) och Daniel Andersson (HIF).

På pappret en helt OK startelva, framförallt anfallet med Zlatan och Henke. Men EM eller VM? Nja...

Och ja, Ljungberg är skåning. Född i Vittsjö utanför Hässelholm och flyttade till Halmstad som femåring.

Orangutangfylla och blod

Först och främst blev jag lite för full. Vet inte riktigt hur det kunde bli så, men Anders P, Håkans polare Porr-Erik och Mintu har en viss skuld i det, tror jag. Det blev lite för mycket för berusning för mitt eget bästa. Det blir liksom aldrig riktigt kul om man blir för full...

Ankan fick en riktig helkväll. I värsta isbacken gick han omkull och slog i huvudet i isen, tappade medvetandet för några sekunder och slog upp ett djupt sår i ena ögonbrynet så att blodet flödade! Så istället för klackarna i taket på Kåren blev det gipsvagga på sjukhuset. En klassiker, Ankan!

Men ni kan vara lugna, han är vid liv.

25-årsfest ikväll

Thomas bjuder på 25-årsfest ikväll. Present är inhandlad och ölen är på kylning...

Vart kvällen leder oss är osäkert, kanske blir det Kåren som lockar med en omotiverad bartömning.

Kvällens låt: Against Me! - Stop!

Vi ses på Dödsstjärnan!


Sökes: grillkol

Jag är i desperat behov av grillkol. Är det någon som har en säck stående sedan sommaren äventyr så please let med know. Även tändvätska är av intresse.

Imorgon ska det grillas vid Sidsjön.

Lite väl mycket på schemat

Det har varit lite dålig fart på bloggen på sistonde. Anledningen till den något sinande strömmen av inlägg är att jag har omåttligt många bollar i luften just nu. Det är träiga skoluppgifter, tvättider (som jag visserligen missar) och andra (lite roligare saker) som står på schemat.

Men håll ut. Inom kort kommer bloggen vara tillbaka i gammalt gott slag igen.


Uppsnappat

Det ryktas att skidskytten Björn Ferry ska blogga under Skidskytte-VM i Östersund. Vad ska bloggen heta? "Ferrytales", såklart...

Ingen vill veta var du köpt din tröja

Är det någon som kommer ihåg Raymond & Maria och den gigantiska 2004-hiten "Ingen vill veta var du köpt din tröja"? Jag hade nästan glömt. Säkerligen ni också. Kommer ni ihåg hur den gick? Den brann fort och men lämnade bara ett svagt avtryck i musikhistorien.

Vad hände annars 2004? Inte mycket vad jag kan minnas. Eller?


Jag tror...

...inte det kan bli så mycket bättre.

Tequila à la Björn Borg

Nästan helt utan förvarning har det blivit helg igen. Har inte tiden gått lite väl snabbt på sistonde? Knappt har man lyckats smälta förra helgens (och veckans) begivenheter förrän det återigen är dags att korka upp buteljer, dra på festkostymen och fundera på vilket uteställe som ska få nöjet av mitt sällskap (och CSN-pengar).

Nåja, ikväll (fredag) blir det ingen utgång, men händer inget oförutsätt lär jag hoppa runt på ett dansgolv nära dig på lördag. Det tisslas och tasslas om Stadt (Petter försöker riva hela haket) och Primero (ryktas om studentpriser). Kåren lär det iallafall inte bli, jag har redan fyllt sjuksköterske-kvoten denna veckan...

Hur det än blir siktar jag på att återuppväcka en gammal klassiker: Tequila-Björn Borg! Det vill säga en vanlig tequila som shotas enligt följande:

1. Snorta saltet.

2. Svep tequilan.

3. Kasta upp citronen och serva iväg den. (Pluspoäng om man träffar bartendern eller ett inbjudande dekolletage)

Det kommer svida i näsan, tequilan kommer smaka som flygfotogen och man risker att få onda blickar om citronen träffar. Men det kan det vara värt! Mange fick till en riktig fullträff på Blue Moon Bar när han lyckades med konsstycket att träffa bartendern (man, bar överkropp) på ena bröstvårtan.

Vi ses i bollhavet!


Jag? Självgod?

Idag på föreläsningen fick jag en fråga av föreläsare Niklas om jag har någon "hjälte". Jag tänke till lite och svarade "Nej, det har jag inte. Det räcker med mig själv" varpå Niklas replikerade "Jag kunde gissa att du skulle svara så".

Uppenbarligen sprider sig ryktet om min självgodhet...

RSS 2.0