Långben i en rosa helikopter

Ikväll är det Långben som gäller! Absolut ingen Barbapappa. Förstår ni inte, fråga Herr Svedin.

Kvällens låt: Peaches - Rosa Helikopter

Vi ses i Ankeborg!

Jag börjar nog bli gammal

Sprang in på Thomas blogg och möttes av ett utdrag från en låt med Flamingokvintetten. "Nu är det lördag igen och där satt jag och..."

Antagligen är det åldern (snart ett kvartssekel), men jag blev helt enkelt tvungen att ladda ner lite låtar med Flamingokvintetten, dvs farsans favoritdansband.

Men vilka hits! Vad sägs om "Lycka till med nästa kille", "Jag ska måla hela världen" och den gubbsjuka "Happy birthday sweet sixteen"... Nja...

image13

Ni ser själva. Pastellfärgade kostymer är helt enkelt ett tecken på kvalitetsmusik. Åtminstone är det stor humor...

Fest ikväll?

Så var det lördag igen och lite lätt har det börja rycka i dansbenen och alkoholarmen. Lite lätt, precis som det ska vara.

Men vad händer ikväll? Är det någon som sitter och funderar på att dra ihop the förfest of the year eller bara är sugen på att festa? Jag är idel öra vadhelst som dyker upp. Det blir iallafall ingen förfest hos mig. Jag är trött på all disk och uthällda vinglas...

Tidernas bästa låt

Vi hade i uppgift att lämna in en skiva med sin favoritlåt. Inte helt lätt att bestämma sig för vilken, vill jag lova...
Jag stötte och blötte, lyssnade och övervägde, lyssnade lite till och kom fram till att min favoritlåt är:

Noice - I Natt E Hela Staden Vår

Kan det bli bättre än så? Nä, knappast


Idag säger vi grattis till...

...Håkan Staflin som fyller 30 år. Det kan man inte tro...

Nästa helg blir det jättefest på Borgmästar'n då Håkan och jag firar att vi fyllt 30 respektive 25. Mer info om festen kommer snart i en blogg nära dig.

Påskledigheten för bloggen är över

Eftersom det var påsk och bloggen hade fått slita hårt i några månader lät jag den få en veckas ledighet. Och vad hände? Jo, den drog på solsemester på Bali utan mig. Otacksamhet är världens lön...

Nåja, nu är bloggen tillbaka och det är hög tid för mig att delge er om alla mina upptåg den senaste tiden. Det absolut tyngsta som har hänt är att jag fixat boende i den kungliga huvudstaden. En nybyggd (sept 2006) 1:a på 25 kvm vid KTH blev det. Helt ok hyra och närhet till city, så jag är nöjd. Lite surt var det dock att endast timmarna efter jag tackat ja blev jag erbjuden en 1:a i Hammarby sjöstad...

Hursomhelst, har ni vägarna förbi Stockholm i sommar är ni välkomna hem till mig! Uppenbart har ni tyckt att det har varit för långt till Sundsvall. Förhoppningsvis är inte sthlm lika avskräckande...

Idag har jag avverkat en tenta i kursen Färglära och tryckteknik. En inte alltför svår tenta visade det sig, och jag är ganska säker på att det gick bra. 

Och så var det helg. Igen. Nice!

Ge mig en trippel lüthz och ett felfritt flygskär

Imorgon börjar SVT sända från konståknings-VM i Göteborg. Konståkning är verkligen inget jag vanligen lägger någon större vikt vid.

Men den här gången... Oj! Fresh!

Lägenhet sökes i STHLM i sommar

Eftersom jag inte är så sugen på att tillbringa nätterna i tunnelbanan eller i apburen på Skansen är jag i full färd med att söka lägenhet i Stockholm under sommarmånaderna juni, juli, augusti. Utbudet är dessvärre inte det bästa och på slottet får man visst inte bo...

Så är det någon som sitter och trycker på en fräsch etta, inte alltför långt från city, med en hyra som inte överstiger 5500 kr/mån så hör gärna av er. Möblerat är inget problem.


Vilken är egentligen min favoritlåt?

Alla vi i min klass har blivit ombedda att tills på fredag lämna in en skiva med vår absoluta favoritlåt. Sannerligen inte ett lätt beslut att ta...

Jag har kommit fram till att jag har en handfull låtar som ligger mig närmast hjärtat. Alla med olika anslag och karaktär. Alla med olika stämning och textmässigt innehåll. Hur svårt som helst att välja...

Risken är stor att jag fegar ur och väljer en av mina egenkomponerade låtar. Men det hade varit lite trist och förutsägbart.

Niccokick är tillbaka!

Förra sommaren blev Niccokicks "Love & Neon Lights" lite oväntat ett soundtrack i mitt liv. Sedan dess har jag ivrigt väntat på Nordvästskånes stoltheter ska släppa sitt första album på tre år och nu är det här!

"The Good Days We Shared, Were They So Bad?" har det omisskännliga Niccokick-soundet, men är lite mer välproducerad och uppblandad med stråkar och blås. Även Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide) är med på ett hörn. Resultatet är en riktigt grym skiva!

Niccokick spelar på Umeå Open i slutet av månaden. Kanske är det dags att hälsa på Mange i björkarnas stad.

Bäst: "You Must Be On Drugs Or Something" (med Annika Norlin) och "Teenage Love".

Jag är inte den nya Saida

Uppenbarligen är jag inte synsk, att Perrelli skulle hänga in förstaplatsen kunde jag inte förutspå. Dock lyckades jag faktiskt placera Sanna Nielsen, BWO, Linda Bengtzing på rätt plats.

Rognedal skrällvinner!

Ikväll avgörs, som ni säkert vet, Melodifestivalen 2008. Eftersom jag är lätt synsk råkar jag veta exakt hur det kommer gå ikväll. Här har ni kvällens facit:

1. Rognedal - Just A Minute
Tidernas största skräll! Tvillingarnas lättlyssnade "meterolog-pop" (ser de inte ut lite som väder-presentatörer?) går som ett spjut rakt hem i de svenska stugorna och kniper biljetten till Belgrad. Helt oväntat!

2. Sanna Nielsen - Empty Room
Edenryds Light-Carola snubblar på målsnöret. Balladen är mäktig men hinner inte nå himmelska höjder under de tre minuterna. Sanna skulle behöva minst en minut extra.

3. BWO - Lay Your Love On Me
Tvåa förra året och trea i år. Refrängen sätter sig snabbt, men når inte riktigt ända fram. Den dåliga ljudkvalitén som Melodifestivalen sänds i är en rejäl nackdel för danslåtar och "Lay Your Love On Me" är inget undantag.

4. Amy Diamond - Thank You
Småflickorna röstar fram Amy till fjärdeplatsen. Lite svagt producerad tjejpoplåt med OK refräng som även den lider av det dåliga ljudet.

5. Linda Bengtzing - Hur Svårt Kan Det Va?
Bengtzing låter som hon brukar, sjunger bra och är en riktigt fräsch 34-åring. Räcker till en femteplats.

6. Charlotte Perrelli - Hero
Snygg schlagerrefräng men versen är tråkig. Perrelli förlorar röster på att folk tycker att hon har blivit för smal.

7. Frida featuring Headline - Upp O Hoppa
Startfältets michelingubbe har tveklöst den värsta låten. Skulle dock inte förvåna om skiten vinner. De som röstar på Frida är sådana som lägger ut en smärre förmögenhet på Jamba.se. Not so fresh.

8. Sibel - That Is Where I'll Go
Sibel har krånglat sig vidare genom andra chansen, men låten saknar karaktär och Sanna Nielsen har den bästa balladen. Dock räcker det långt med att sjunga riktigt bra och en högre placering är inte otänkbar om Sibel sätter sånginsatsen till fullo.

9. Christer Sjögren - I Love Europe
Sjögrens "klämmiga" men äckelinställsamma Europa-hyllning plockar en del röster bland de tittare som gillar tysk schlager-umpa-umpa. Kan vara ganska många, men inte tillräckligt.

10. Nordman - I Lågornas Sken
Nordman är så otroligt tråkiga personligheter. Låten är inte mycker roligare och mäktar inte med mer än en bottenplacering.

Vem jag ska rösta på? Ingen, men Fronda hade fått min röst om "Ingen Mår Så Bra Som Jag" gått till finalen.


Med smak av honung och råsocker

I onsdags, runt 18-tiden, befann jag mig i en stor bastu tillsammans med bland annat ett gäng klasskamrater, en modell (fresh!) och någon 50-plus gubbe som inte var jätteduktig på att skyla sina juveler (not so fresh!). Det var varmt (såklart), det luktade eucalyptus, alla var iförda endast handduk och vi fick varsinn en klick honung med råsocker att peela oss med.

Låter det skumt? Det var det faktiskt inte.

Så här låg det till. I onsdags och torsdags åkte jag och min klass på studieresa till Örnsköldsvik för att besöka ett tryckeri, lära oss mer om tryckteknik (flexografi suger?) och trycka musmattor och pussel. Ö-vik är inte världens roligaste (feta Tranås-vibbar) men staden har något som många andra städer inte har: Ett äventyrsbad med relax-avdelning... Ett givet besök!

Sagt och gjort så styrde vi våra bad- och relax sugna fötter mot vattenhålet. Det visade sig att det kostade 130 kr för att få tillträde till relax-avdelningen men eftersom vi alla var i starkt behov av bubbla och bada bastu kastade vi lätt fram våra CSN-pengar.

Det skulle visa sig vara välinvesterade pengar.

Förutom en bubbelpool med modeller (hehe, nja en iallafall), en handfull olika saunas och en "upplevelse-dusch" så bjöds det även på olika spa-aktiviteter varje hel- halvtimme i bastun. Klockan 18 stod just peeling med honung på schemat. Så där satt jag, tillsammans med drygt ett 20-tal andra, och peelade (alla peelade sig sjävla) med honung och råsocker... I tell you, det var riktigt nice! Om du är brud och önskar lite "Guldgosse-treatment" så är honung i bastu ett hett alternativ...

På det hela var Öviks-trippen en skoj begivenhet. Vi spädde på klass-gemenskapen ganska mycket, levde lite lägerskola-liv och lärde oss att om man ska gå ut på onsdagar i stan så är O'learys inget hett alternativ (om man inte vill ragga på +40, förstås).

Nu ska jag preppa och peppa inför Melody Club på Stadt!

Vi ses på Palace Station!

Så kan det gå när inte haspen är på

En liten tegelsten i framtidsbygge har placerats på sin rätta plats. Det är nämligen så att jag har lyckats skaffa mig ett jobb efter utbildningen. Visserligen bara ett sommarvikariat på Oriflames huvudkontor i Stockholm, men ändock ett litet och viktigt kliv in i arbetslivet.

Egentligen hade jag ju tänkt att bli brandman. Men nu ska jag alltså jobba inom kosmetikbranschen. Så kan det gå när inte haspen är på...

Det känns självklart riktigt skönt att det har gått som det gått, och jag kan konstatera att "räkmackan" jag glider fram i livet på fortfarande bär mig.

Nu återstår det bara att fixa boende i den kungliga huvudstaden i sommar. Helst skulle jag vilja bo nära Kungen. Ska man prata med Tarras isåfall?

Erik & Mackan är stor humor

Skulle vilja ta tillfället i akt och rekommendera det i särklass bästa programmet i televisionen just nu: Hela och rena med Erik & Mackan på TV6. Svett, Åke Cato, grisfest och två lite lönnfeta programledare med skruvad humor. Precis som det ska vara alltså.

Dock inget för äckelmagade och städmani. Men vem har det egentligen?

Söndagar klockan 20.00 ska ni sitta som klistrade framför rutan. Det lär jag göra.

Guinness & bag-in-box

Håkan har köpt bag-in-box. Jag har köpt Guinness. På stereon kommer det säkerligen manglas 60-talsrock. Vår tvåmansförfest kan bli något i hästväg.

Något säger mig att det finns en risk för att vi kommer bli lite runda under tofflorna.

Kvällens låt: Skids - Into The Valley

Vi ses i tortyrkammaren!

Mata Herr Svedin!

Jag har glömt att berätta för er om Herr Svedins och min deal. Det ligger till så här att Herr Svedin ska gå ner 5 kilo inom två månader, dvs till 1 maj. Lyckas han inte uppnå sitt mål ska han köpa 1 liter Absolut Vodka och 10 öl till mig. Lyckas han händer ingenting. Alltså har jag allt att vinna!

Dock är jag ganska säker på att Herr Svedin kommer uppnå det ganska lågt satta målet, men det hade varit sååå mycket roligare om han misslyckades. Jag får ju sprit isåfall!

Så springer ni på Herr Svedin, mata han med så mycket onyttigheter som möjligt, övertala han att hoppa över träningen och få honom att ligga på sofflocket dagarna i ända. Jag lovar bjuda er på en öl om ni hjälper till...

Balladen om Theobald Thor

Är det någon mer än jag som känner till "Balladen om Theobald Thor"? Tveklöst en av de bästa visorna jag har hört. Framförallt blev den en klassiker för mig när den så briljant framfördes av Johan Andersson på träningslägret med MIF i Danmark 2004 (?). Those were the days...

"...pung, pung, pung, pungeli, pung, pung, pung...." Ni hittar resten av låttexten här.

Vill ni höra låten så sök på you tube eller ladda ner på DC++. En klassiker, minst sagt! Dessvärre behövs det ett fotbollslag, en skyttebataljon eller ett gäng brandmän för att göra visan rättvis. Damn!


Kändisskvaller: "Chippen" - en schampotjuv?

Det här kommer bli ett väldigt fånigt inlägg, men kanske lite skoj...

Av någon outgrundlig anledning trillade jag in på Oksana Anderssons blogg. Oksana är, om ni inte visste det, flickvän till landslagsmannen Christian "Chippen" Wilhelmsson. Hennes blogg är ganska ointressant och handlar mest om hur hon springer runt och shoppar kläder i Spanien, men ett inlägg fick mig att höja på ögonbrynen... Ett inlägg om hur Chippen stjäl schampo. Så här skriver Oksana om den brottsliga handlingen:

"Jag och C bokade in oss på ett jätte fint hotell!!  Dom har BVLGARI scampo och massa lyxiga produkter på rummet, hehe jag fick för mig att sånt skulle man ju ha hemma =) så jag nämde de för C. Han i sin tur studdsade upp och fick syn på en städvagn utanför, Jag och C triggade upp varandra.. När vi kom halv vägs ballade jag ur haha men C hade fått upp farten. Vi hade ju tänkte att bara ta två-tre förpackningar (engångs) men när han kom fram hörde han hur städerskan kom och fick panik. HAHA paniken resulterade i att han högg hela lådan och välte ut allt på vagnen! *skrattar* vilken klant! Vi skrattade hysteriskt länge åt situationen och vågade inte gå ut från rummet på länge!!!"

Skandal!

För Chippens skulle hoppas jag att historien inte läcker ut i pressen, annars kan han räkna med att få en uppläxning av Lasse Lagerbäck och bli svartlistad på spanska hotell för resten av livet.

Ett låttips att bli euforisk till

Det är inte mycket som slår känslan som uppstår när man hör en galet, galet bra låt man inte hört tidigare. Sådär bra att det börjar rycka i varje ben i kroppen, man får svårt att stå still och världens alla sorger verkar som bortblåsta.

Idag infall just den euforiska känslan.

Låten jag hörde var: Modern Romance - "Best Years Of Our Lives".

En 80-tals salsa/ska-poplåt efter brittiskt recept med blås, fånig poptext och fullständigt medryckande beat. Precis så som jag vill ha det, alltså!

Ni har kanske hört den förut (en riktig one hit wonder), men den tål att lyssnas på igen. Vrid upp volymen, dra på dans-sockiplasten, låt tankarna vandra iväg till Karibien och sol, och ha det bara gött för några minuter.

"... Oh-o-o-oh, makes me wanna dance. Oh-o-o-oh, it's a new romance. Oh-o-o-oh, I look into your eyes. Oh-o-o-oh, best years of our lives..."

Poplyrik när det är som bäst...


Riktigt hemskt!

I årets alpina världscup har det varit fler allvarliga och otäcka olyckor än tidigare år. Rätta mig om jag har fel, men har inte förödande krascher à la Maria Holhaus, Aksel Lund Svindal, Scott Macartney mfl har varit lite för frekvent förekommande?

I helgen inträffade tveklöst den mest otäcka när österrikaren Matthias Lanzinger kraschade våldsamt i Kvitfjells Super-G. Bilderna på Lanzingers söndertrasade högerben är något av det äckligaste jag någonsin sett i TV och smärtan som österrikaren tvingades utstå ger mig sannerligen kalla kårar. Kolla in kraschen här.

Idag kom ett ännu dystrare besked: Lanzinger blir tvungen att amputera benet. Fy fan...

Är det kanske dags att se över säkerhetsrutinerna FIS?


Det bara rullar på!

Idag har jag varit på blixtvisit i Stockholm och avverkat en jobbintervju på Oriflame och sagt hej till My. Om det gick bra på intervjun? Svårt att svara på, men det kändes OK. Kanske skulle jag aldrig sagt det är om att slaveriet borde återinföras och att kvinnor inte borde ha rösträtt...

Ännu roligare var dock att vi (jag, Felicia, Emma och Maria) har fått besked att Johan Adam primärt vill köpa VÅR  logotyp och eventuellt vissa andra delar i vårt koncept! Sjukt! Detta innebär att jag och Felicia har plockat hem två vinster (dvs att en riktig kund vill köpa något vi gjort i skolan) under vår studietid. Om det betyder att vi är jävligt bra eller bara mainstream har jag dock svårt att svara på.

Fan, det bara rullar på nu! Och imorgon är det taco-buffé med pågarna. Då spelar det ingen roll att de fyra Trisslotter som jag skrapade idag gav noll utdelning.

Förresten, löste korsord på tåget hem från Stockholm och kom fram till att man måste plocka fram sina bästa Ingvar Oldsberg-kvaliteer för att lösa vissa knepigheter/ordvitsar. Jag menar, det krävs lite På spåret-tankegångar för att inse att  "mätt med framgång" blir "stegat" och att "bakgrund" blir "deg".

Dagens dikt

Nä, någon dikt blir det inte!

Det är lördag och ännu en kväll kommer att vigas åt att skrämma tanter på stan. Jag och Herr Svedin (och säkert någon annan) kör en "Boys night out"-förfest med melodifestival, glittriga drinkar och annat som anstår en riktig grabbförfest.

Imorgon blir det förpackningsskapande... Min "Den lille splatterfilmaren" kan bli både himmel och pannkaka. Det jag knåpat ihop hittils är dock helt ok.

Vi ses i apburen!

RSS 2.0