Det ekar i min isoleringscell

Det tog två veckor, men nu kan jag konstatera att en tvåa på 60 kvm är för stort för en ungkarl som mig. Det nästan ekar här inne. Framförallt när lägenheten är inredd lika spartanskt som en östtysk isoleringscell.

Med några ribbstolar, nån plint och en lagom insvettad tjockmatta skulle vardagsrummet lätt kunna nyttjas som en mindre gympahall. För att inte tala om vilken gigantisk hoppborg jag skulle kunna placera i sovrummet.

Nja, nästa lya får bli en "etta" eller en liten "tvåa". Inredd åtminstone med ett decilitersmått i köket och ben på sängen. Var jag då ska placera hoppborgen får bli en annan femma.


Idag säger vi grattis till...

...Konsulten som fyller 26 vårar!

Det glädjer oss alla att du inte längre är okysst. Det var på tiden.

Om att snyta sig i en näsduk

Jag kom och tänka på en minst sagt ofräsch sak idag, nämligen att snyta sig i en näsduk. Eller rättare sagt, att gå runt med snor i fickan. Blotta tanken på att snyta sig i en liten tygduk, knyckla ihop den och sedan stoppa tillbaka den i fickan känns ganska motbjudande. Uh... Det är ju knappast så att den gulgröna sörjan uppstår att existera bara för att man gömmer undan den.

Tack och lov verkar företeelsen verkar vara tillägnad gubbar i förhållandevis hög ålder och är därför på väg att dö ut i takt med att dess utövare plockar ner skylten.

Likheten är kanske i grövsta laget, men man skulle ju aldrig komma på tanken att stoppa tillbaka en använd kondom i fickan, byrålådan eller plånboken. Eller hur?


Miraklet i Halmstad

Att Oskar skulle bli den första i "Grabbarna från Balkongen" som skulle yngla av sig kunde man inte tro runt 2005. Men nu har det alltså hänt. Idag födde Oskars sambo Pia-Lena en son.

En Oskar Jr...

Det är imponerande!"I was a teenage Steve McQueen"

En måndag kan man behöva lite brittiska gitarrer för att kicka igång veckan, tänkte jag och började febrilt irra runt på Spotify för att tillfredsställa mitt behov av catchy refränger, gitarrmangel och furiöst ös.

Efter en tids sökande utan att hitta det jag sökte trillade jag av en slump in på gruppen The Automatic och denna dänga: "Steve McQueen". Kanske en aning strömlinjeformad MTV-rock men med en refräng som fick mina ben att rycka okontrollerat, fradga att rinna ur munnen och mina ögon att rycka spastiskt.

Jag lovar, hela Flamman kollade chockat på mig när jag helt oväntat flög upp ur kontorsstolen, greppade en penna som mikrofon och vrålade/sjöng "I was a teenage Steve McQueen. My best performance escaping"... Hmm...

När jag ändå är igång... På samma tema och ur samma genre: Pigeon Detectives - "I'm Not Sorry". Det bästa som hänt Leeds sedan Eric Cantonas dagar.Så ja, nu har jag kickat igång min vecka...

Berns - en besvikelse

Ännu ett "mytomspunnet" uteställe i Stockholm kan jag nu bocka av: Berns.

Förväntningarna var inte skyhöga, men ändock blev det en besvikelse. Visserligen var lokalerna av hög klass, framförallt den stora salongen med dess balkonger. Men prisvärt var det inte. Med 150 kr i inträde, 106 kr för en "fyra" och 57 kronor för en sunkig Singapore-öl  krävs det ett galet bra dansgolv, bra musik och galanta ladies. Visst, klassen på damerna var förhållandevis hög, men dansgolvet var knökafullt och saknade naturlig "gågata", vilket gjorde att man bumpade in i folk som gick fram och tillbaka mellan barerna hela tiden, även om man stod mitt på dansgolvet. Dessutom manglades nästan uteslutande hip-hop vilket gör att en mainstream house-kille som jag inte riktigt kan briljera... Jag behöver helt enkelt lite "stureplans-dunk".

Det ska dock sägas att Berns var påfallande "bratsfritt".

Hursomhelst, ännu ett ställe är avbockat och det återstår att se när det blir Berns igen. Inte nästa helg, iallafall.

En lördag på Berns?

Det är upplagt för en bra festhelg, inte minst med tanke på att bankkontot inom kort kommer fyllas med efterlängtad löning.

 Det tisslas och tasslas om att jag och Konsulten ska dra till Berns på lördag. Återstår att se om det ryktet blir sant.

Inrökt

Kommer ni ihåg när det fortfarande var fritt fram att röka på krogen? När man kom hem efter utekvällar med röda ögon, kläder som stank polskt kolfraftverk och hår som osade tobaksplantage?

Inga roliga minnen, det inte. Man svor högt varje gång när man var tvungen att skicka kläderna på slutförvaring i ett urberg i Norrlands inland och tvätta håret i klor för att bli från från röklukten.

I fredags fick jag friska upp minnena från den tiden.

Det var poker night med Da boys from Flamman hemma hos Firma Baker-Nordgren och det bolmades friskt på både cigarrer och cigaretter, sänktes öl och whiskey samt snackades en ansenlig massa skit mellan givarna. Efter några timmars pokerspel låg följaktligen röken som en stämningsfull Lutzen-dimma i köket. Men ärligt talat så kändes det faktiskt ganska "rätt". Poker, alkohol och tobak hör helt enkelt ihop.

Men, som sagt, tobaksrök som annat än stämningshöjare är inget kul och doften mina kläder utsöndrade efter kvällen var inte alls rolig. Inte heller kändes det bättre av att det påminde mig om att jag kom sist i pokerturneringen (men det är en helt annan historia).

Hursomhelst, rök och jumboplats i all ära, det var en supernice kväll likväl och garanterat inte sista gången spelkorten kommer nyttjas. Nästa gång ska jag dock lobba för en rökfri tillställning.

Visst, lägenheten är spartansk inredd...

...men är det för mycket begärt att det ska finnas ett ynka litet decilitersmått bland köksgeråden!?

Ett decilitersmått!

Och då är det ändå en barnfamilj som bor här (som rimligen skulle behöva ett mått), och inte en pizzaätande ungkarl som knappt vet hur man kokar vatten.


Totalt dödsförakt

Det sägs att det krävs en "skruv lös" för att frivilligt ställa sig i ett hockeymål. Visst, det kan säker ligga en viss sanning i det. Under min karriär i buren kan jag vittna om att puckar kan göra riktigt ont om de träffar på utsatta delar som axlar, nyckelben och armar. Men som hockeymålvakt har man åtminstone 15-20 kg skydd på sig och det är faktiskt sällan som det gör ont när man räddar.

Men om det krävs en skruv lös för att vara hockeymålis så borde det krävas att man saknar ett helt skrotupplag för att bli handbollsmålvakt!

Tänk er själva. Det kommer en tvåmetersbjässe farande i full fart mot mål och då förväntas man som handbollsmålvakt hoppa rakt ut, iklädd enbart en färgglad mjukisdress, skreva, vifta lite med armarna och med risk för livet blotta "klockspel", huvud och mellangärde...

Det kallar jag dödsförakt.

***Uppdaterad***

Ja, ni ser själva hur det går till. Här är Sveriges målvakt Johan Sjöstrand i aktion under måndagens match mot Spanien. Notera, ansiktsuttrycket...

Johan Sjöstran, Handboll

Aj aj aj...

Flyttad!

Efter en heldag med hyrbilskörning, parkeringsböter (aj!), kånkande på prylar och minutiöst fejande och putsande i gamla lägenheten är jag nu inflyttad och installerad i min nya borg!

Björkhagen (söder om Söder), 2:a, 60 kvm i andrahand. Det är vad jag numera huserar i. Med andra ord, så nära ett mansion man kan komma... Större (och dyrare, såklart), badkar, fler TV-kanaler (men mindre TV) snabbare bredband och golvvärme i badrummet stoltserar lägenheten med. Dock väldigt spartanskt inredd.

Största fördeler är dock att jag nu har ett riktigt kök, med köksbord och allt. Det har jag saknat under de 3½ jag har bott i studentlägenheter. Överhuvudtaget att kunna gå runt mellan flera rum känns nästan som en lyx.

Största nackdelen är tveklöst att mitt kontrakt bara löper över 3 månader. Följaktligen lär jag få börja söka nytt boende direkt. Surt.

Inflyttningsfest? Får se hur det blir med det. Mina grannar lär enligt uppgift ha en medelålder på ca 750 år och kanske inte de som ser med blidaste ögon på att jag bränner av ett galej som det första jag gör i huset. Men, som sagt, vi får se...

Kan en fotbollsspelare vara värd 1 miljard?

Manchester City, med arabiska oljemiljarder i ryggen, uppges vara beredda att betala 100 miljoner euro för Milans superstjärna Kaká.

100 miljoner euro, drygt 900 miljoner kronor, för en fotbollsspelare? I dessa finanskristider med massvarsel, störtdykande börser och nedskärningar runt om i världen är det nästan en provocerande summa. Nästan en miljard för en bollsparkare.

Men visst, känner Man City att det är en vettig summa att spendera på en enda spelare så varsågod. Kaká kommer säkerligen att generera X antal miljoner i bara tröjförsäljning och, viktigast av allt, säkerligen hjälpa City på vägen till att bli en europeisk storklubb, vilket ägarna så gärna vill. Men ändock, 900 miljoner kronor är nästan provocerande.

I sammanhanget kan det även vara på sin plats att fundera på om Malmö FFs Ola Toivonen är värd de 40 miljoner PSV Eindhoven uppges slanta upp. 40 miljoner för en lovande, men långt ifrån dominerande, allsvensk spelare. Det är en inte alls lika provocerande summa men det är i mina ögon en mycket tveksammare investering.

Hursomhelst, det ska bli mycket spännande att se hur det kommer gå för både Kaká i Man City och Ola Toivonen i PSV. Den som lever får se.


"Att flytta borde gå lätt"...

...trodde jag. Jag bor ju i möblerad lägenhet och har bara lite kläder att packa ner... 

Men var f*n har alla prylar kommit från? Har min lägenhet infiltrerats av ondskefulla vättar som i smyg har planterat stöldgods i alla skrymslen och vrår?

När jag flyttade in hade jag 4-5 väskor och kunde med lite ansträngning ta med allt på tåget från Sunkan till Stockholm. Men nu, 6 månader senare, utan att ha varit på IKEA en enda gång och utan att ha köpt någon större pryl (trodde jag iallafall) så känns det som att jag har saker nog till att upprätta en smärre loppmarknad.

Hemmabioanläggning, två mikrvovågsugnar (ja, TVÅ stycken!), stekjärn, dammsugare, två flak öl, kläder som hade räckt åt ett mindre U-land och pasta nog för att mätta en mellanstor lågstadieskola i Flen! Och alla de här sugrören i glada färger, vem hade jag tänkt skulle använda dem?

Ärligt talat vet jag inte riktigt hur jag ska få plats med allt i min minimala hyrbil.

Puh... Det här kan bli svettigt.

Kändisspotting med Patrik, del 21

Vem: Melker Andersson

Var: Birger Jarlsgatan

Kommentar: Varken kockkläder eller Let's Dance-utstyrsel hade han på sig, och inte heller ett gäng folkilskna mattanter på släptåg. Vilken besvikelse!

Jag och "Sudden". En tjänar mer - gissa vem!

Förra veckan hade jag mitt livs första löne- och bonussamtal. Allt gick helt enligt planerna och jag kunde gå därifrån förhållandevis nöjd och konstatera att jag nog gör ett ganska bra jobb och att jag tjänar gaaanska skapligt sett till det arbete jag utför.

Men säg den lycka som varar... Idag läser jag en uträkning i Vancouver Sun om att Mats Sundin cashar in ca 48 000 kr - i minuten! Hmm... Jag borde nog satsat på min hockeykarriär ändå...

Well, nu ljuger siffran lite med tanke på att uträkningen baseras på "Suddens" faktiska speltid (ca 20 min/match) i Vancouver Canucks. Han tjänar alltså inte 48 000 kr/minut dygnet runt... Men visst, likväl kan Sundin skratta hela vägen till banken med tanke på att han drar hem en lön på 80 miljoner kr för den här säsongen.

Inte illa för en lite rinkrostig 37-åring.

Woody Allens nya - vin-propaganda!

Vad gör man en seg söndag i januari? Jo, man drar på bio. Sagt och gjort, jag och Konsulten kilade till Filmpalatset Sergel och bänkade oss framför Woody Allens senaste film, "Vicky Cristina Barcelona".

Ett bra val, skulle det visa sig och jag kan sträcka mig till att ge filmen så mycket som 3,9 av 5 i betyg. Som vanligt när det gäller Woody Allen så är framförallt dialogen mästerligt. Gå och se, om ni inte redan har gjort det!

Men oj, vilken vin-propaganda det bjöds på! Antalet scener där det inte smuttades på rödvin skulle, lite överdrivet, kunna räknas på en hand. Till och med en cynisk och känslolös snubbe som jag blev blev berusad av vinpimplandet, i den milda grad att jag, direkt när jag kommit hem, sablerade en mustig rioja ("fyrrrrra solarrr", som Bengt Fritjofsson hade sagt) och av bara farten rörde ihop en eldig, spansk gryta.

Nåja, nu ljuger jag lite. Jag hade varken något rödvin hemma eller ingredienser till en spansk gryta, så jag fick nöja mig med att knäcka en öl och röra ihop en pastasås.

Hmm... det får nog bli lite rödvin till helgen som kommer!

Frida Hyvönen

Ibland hittar man musik som förstummar en, som griper tag i en och får en att vilja lyssna igen, igen och igen. Det händer inte så ofta, men det är alltid lika fantastiskt när det väl inträffar.

Frida Hyvönens senaste album "Silence Is Wild" är sådan musik. Visserligen ett lite ojämnt album, men en handfull av låtarna är helt fantastiska.

Framförallt är det Hyvönens röst som fångar mig. Den har ett speciellt anslag och ton, och förmedlar de texttyngda låtarna med inlevelse, känsla och kraft som få andra. Det känns, helt enkelt, om ni förstår vad jag menar. Rösten kombinerat med låttexter som låter som poesi och Hyvönens enkla men karaktäristiskt pianoklinkande gör att några av låtarna når astronimiska höjder. Som den här, "Dirty Dancing":Så, om ni som jag, lyssnat lite väl mycket på Mötley Crüe på sistonde och vill höra något helt annorlunda, då ska ni ta och kolla upp Frida Hyvönen. 


På tal om röst och musik som känns och som påminner om Frida Hyvönen...
Lyssna på den här. Lorraine Ellison - Stay With Me:


Dags för tatuering?

Det har faktiskt aldrig hänt tidigare, att jag haft en seriös fundering på att tatuera mig. Tatueringar har helt enkelt varit synonymt med hiskeliga tribal- eller svanktatueringar och andats dålig smak, epa-traktor och Big Brother. 

Men de senaste dagarna har jag inte riktigt kunna släppa tanken på att, längs insidan av över- eller underarmen, tatuera in något liknande detta:


"Too fast for love"? Visst, jag kan villigt erkänna att jag är svag för Mötley Crüe just nu. Har lusläst min julklapp "The Dirt" från pärm till pärm och lyssnat igenom Mötleys diskografi noga. Framförallt har debutalbumet "Too fast for love" och Mötleys fetaste dänga som heter just - ni kan nog gissa - "Too fast for love", snurrat friskt i min stereo.

Det går dock att ställa sig frågan om jag är tillräckligt mycket rock för att vara värdig en sådan tatuering... Eller om jag är tillräckligt too fast for love. Eller om även jag kommer uppfattas som en simpel Big Brother-deltagare!

Äh, det är kanske säkrast att jag köper mig en gnuggis istället...

Behöver jag vara orolig...

...över att jag tycker att Agnes "On And On" är den bästa gymlåten just nu?

Ja, antagligen...

Men tänk er själva när ni står där med skivstången i händerna, kör bicepscurls, pustar och stånkar och försöker pressa fram de sista repsen när Agnes ljuva stämma låter:

"On and on
Can't you see this is where you belong
I've got so much you've givin'
Let down your guard
And let these arms
Shelter you tonight"

Lätt minst två extra reps! Det är sådan musik som ger discomuskler, I guess...

Vilket svin!

Följande gick idag att läsa i Helsingborgs Dagblads nätupplaga:

Snattare ertappad med grisöron


ÄNGELHOLM
. Polisen fick rycka ut två gånger till Ica Maxi på Hugingatan i måndags. Vid middagstid hade en väktare gripit en man för snatteri. Han hade tagit två cd-skivor och fyra torkade grisöron. Han hördes på platsen och släpptes därefter.

Väääldigt roligt. Vad skulle snattaren ha de fyra grisöronen till? En fetisch? Som snacks till onsdagsölen? Eller hade även hundpensionatet drabbats av lågkonjunkturen vilket tvingade mannen att snatta mat till hundarna?

Den stora behållningen med nyheten är dock den galna rubriken. Onekligen ett tvivelaktigt utseende om det är sant. Frågan är om snattaren även hade begåvats med ett tryne som han kunde böka runt med på parkeringen...

Jag har en otäck känsla av att denna nyhet kommer hålla mig vaken inatt.


"Hade du varit på riktigt hade jag legat med dig"

Ja, go' vänner, hon sa faktiskt så, den där tjejen på Morris i Ängelholm. Men eftersom jag inte var på riktigt och bara var utklädd till ashet, sminkad och fuckable sleazerocker så fick jag snällt gå och äta en kebabtallrik med Lambi på Lindéns istället.

Utklädd? Jo, jag hade varit på maskeradfest, närmare bestämst  Becker-Beckers och Lambis haussade 25-årsfest 27 december. En kväll att minnas, vill jag lova, framförallt när vi avslutade festligheterna med att gå ut på Morris.

Under några svaga ögonblick hade jag tankar på att hyra en fruktdräkt (typ päron eller äpple), men jag tog mitt förnuft till fånga och transformerade mig själv till en riktigt skaplig Nikki Sixx-kopia. Okej, det var en snubbe på festen som påstod att jag var lik Johan Palm, men det vill jag inte kännas vid. Nikki Sixx låter lite bättre...

Får jag säga det själv, så var min maskeradkostym en av festens bästa och jag borde, i rättvisans namn, fått en bättre placering i tävlingen. Upprörande! Jag hade nästan alla attribut som gör en riktig sleaze/glam-rocker. Svintajta byxor, boots, slimmat klippt linne, nitar och läder, handklovar, pudelrockfrilla, smink, Jack Daniel's whiskey, sportbil i garaget och en j*vligt dryg attityd (nåja). Två ynka röster fick jag ihop, och dem av mina bundsförvanter Lambi och Konsulten.

Artistnamn? Såklart... Jag går numera under namnet Nikki Monroe.

Bilder? Kommer snart...

Tillbaka

Bloggen stack iväg på solsemester på egen hand. En dryg vecka på Mauritius med paraplydrinkar, solstol och sandstrand. Men nu är den tillbaka, solbränd och fräsch, men lite sliten efter alla drinkarna.

Tyvärr fick inte jag följa med på solsemster. Nä, jag fick åka till Skåne istället. Nästan två veckor i snålblåst, julyra och grandoft. Inte lika solbränd som bloggen, men likväl lite sliten av alkohol och jetlag. OK, kanske inte av jetlag.

Åh, jag har så mycket att berätta. Håll fast er längs relingen så ska jag inom de närmaste dagarna pytsa ut lite anekdoter från jul- och nyårshelgen.

Stay tune for more action!


RSS 2.0