Jag kan inte säga nej

Egentligen är jag inget fan av att gå ut på onsdagar (förutom på Ayia Napa, förstås).

Men samtidigt kan jag inte säga nej till någonting. Så när Thomas och Ronnie frågade om jag ville med dem ut och fira deras "A" i betyg med att sänka god (och lite dyr) öl på Bishop's Arms så sa jag såklart ja, om än lite motvilligt, jag har ju tränat idag...

Så öl blir det ikväll, men räkna inte med någon orangutangfylla för min del.

Kvällens låt: Temat till Dokorn kan komma

En fråga:

Är mitt Idol-inlägg för långt? Orkar ni läsa så mycket?

Varför Idol?

Detta inlägg är kanske lite off-season, men håll till godo ändå...

Under de senaste åren har TV4:s Idol varit en av de största tittarsuccéerna i svensk television. Varje program lockar över miljoner tittare som alla vill se när unga svenska tjejer och killar försöker uppfylla sina drömmar om att bli popstjärnor. Folk planerar in sina liv efter Idol-sändningarna, och agerar som om jorden skulle gå under om de skulle missa ett avsnitt. Nästan, iallafall.

Jag är inte en av de miljoner som tittar.

Sammanlagt har jag sett en handfull avsnitt av Idol de två senaste säsongerna och varje gång har jag kommit till samma slutsats: Idol är tråkigt. Först och främst är det musiken som är ointressant. Deltagarna sjunger välkända hits som man hört miljontals gånger och tröttnat på för längesedan. Visserligen är många av deltagarna begåvade och gör snygga framträdande, men ändå, allt har man hört förut och ofta blir det bara bleka kopior av originalen.

Vidare är det programidén som känns trist. Varför vill man se när ännu fler strömlinjeformade popsnören avlas fram? Är inte etern och televisonen tillräckligt fylld med tomma popartister som ekar ihåligt och likriktat? Ni kan nog hålla med av att de "stjärnor" som Idol har skapat är det inte många som vi kommer minnas imorgon. Är det egentligen någon som på allvar tror att årets vinnare, Marie Picasso, någonsin kommer bli en riktig popstjärna? För att inte tala om Markus Fagervall eller Daniel Lindström. Vad gör de idag? Jobbar på Burger King och inviger köpcentrum då och då? Darin och Måns Zelmerlöv  är väl de enda som gjort ett litet avtryck i den svenska pophistorien. Bakom dem ekar det tomt. Eller har jag fel?

Därmed inte sagt att jag ogillar popmusik. Snarare är det så att jag älskar popmusik och jag har stor respekt för Per Gessle, Markoolio (ja, det är sant) och andra popmakare som framför sin egen musik och besitter en unik känsla för låtar som sätter sig. Jag önskar att jag var en av dem, såklart. Och när det vankas Melodifestival tittar jag. Varje gång. Jag vill ju inte missa möjligheten till att höra nya låtar som jag aldrig har hört förut även om jag vet att många av dem sedan kommer vevas på Rix FM (och andra kräkframkallande kanaler) i all oändlighet.

Men Idol kommer nog aldrig bli en "hit" i mit liv. Så länge programet är utformat som en strömlinjeformad popstjärne-fabrik som spelar uttjatade hits på repeat kommer inte jag titta i någon större utsträckning. Det finns ju så mycket annat roligt man kan fylla fredagarna med... På spåret, till exempel!

Är Prica värd 25 miljoner?

Det händer mycket skoj på silly season-fronten!

(Ni som inte har stort fotbollsintresse kan sluta läsa)

Först och främst, Sunderland pungar upp 25 miljoner kr för Rade Prica och ger honom 12 miljoner kr i årslön. Uppenbarligen fick Roy Keane inte in TV4 under svenska landslagets amerikaturné... Ingen blir dock gladare än mig om Prica gör succé i Sunderland och täpper igen truten på alla sura gnällspikar som orerar om hur genomusel Prica är trots att de knappt sett honom spela och trots att han hängt in betydligt fler mål än Allbäck i danska ligan. Men visst, 25 miljoner... Nja...

Pricas ersättare i Ålborg kommer bli Lasse Nilsson som floppat i St Etienne dit han nyligen köpts från Heerenveen för dyra pengar. Hur har St Etienne scoutat egentligen? Det var väl ganska uppenbart att Lasse-Litens succé i Heerenveen stavades "Afonso Alves" och utan den brasilianska landslagsmannen vid sin sida var Nilsson inte mycket att ha. Men man kan förstå att St Etienne är lite i gungning när det nu ryktas om att de vill värva Quirino från Djurgården för 10 miljoner kr... En gissning är att St Etienne lirar i Ligue 2 inom kort...

Värlsmästare i grenen "Sämst scouting" är annars St Etiennes ligakonkurrent Lille. Emra Tahirovic må vara talangfull men att lägga upp 15 miljoner kr för en spelare som bara gjort några hyfsade inhopp i Allsvenskan är helt galet. Tahirovic är numera utlånad till Zürich där han, enligt uppgift, inte heller tar en plats. Men det kan jag förstå, konkurrensen från den grymt överskattade Andres Vasques lär vara tuff... Eller inte... Halmstad BK skrattar dock hela vägen till banken...

Det ska bli skoj och se hur Rasmus Lindgren klarar sig i nygamla klubben Ajax. För landslagets bästa hoppas jag på succé... Lite surt måste det vara för Ajax som köper tillbaka Lindgren från Groningen för 24 miljoner kr. Men å andra sidan är man nog ännu surare i Groningen över att man bara får 24 miljoner (Ajax hade köpoption på 2½ milj euro) för sin 23-åriga lagkapten som rankas som en av holländska ligans bästa defensiva mittfältare.

Frågan är vem som blir nästa svensk att hamna i transferkarusellen. Lamberth till Grimsby kanske?

För övrigt hoppas jag på att mitt kära West Ham snart presenterar ännu en värvning i Tevez-klass. Ronaldinho, Julio Baptista eller David Villa hade smakat mumma! Man kan ju alltid drömma...


Och idag säger vi grattis till...

...Erika som fyller 23.

Idag säger vi grattis till...

...Ante som fyller 25!

25 år och fortfarande okysst

Stor humor, Resumé!

Årets (hittills) roligaste omröstning hittar ni här.

Söndagsgnäll från en guldgosse

Ibland kan till och med jag bli lite sur, framförallt på söndagar. Idag har jag tre saker som jag skulle vilja spy lite galla över:

- Att Stubo sänkt hastigheten på bredbandet till löjeväckande låg nivå. Förut kunde jag ladda ner i flera mb/sek men numera får jag nöja mig med 100 kb/sek trots samma hyra. Surt, sa räven och jag håller med.

- Att utlämningsstället för paket är OKQ8. Det är bara för långt bort om man bor på Förrådet. Inte blir det kortare av att man är lite bakis och allmänt sliten.

- Ylva Nowen som expertkommentator under alpinsändningarna i SVT. Det är inte Stig Strand-klass på Nowen precis...

Sådär, då har jag fått gnälla av mig lite!

Galej hos mig ikväll

Årets första skridskoskär måste firas med en förfest hos mig. Värmer upp med lite Guitar Hero tillsammans med Ankan och vid åttasnåret väntas folkmassorna välla in i mina 16 kvm.

Rabiata Carola-fans, Malmöbor eller journalister, ja alla är välkomna... Nästan iallafall. Eller rättare sagt, så är det j*vligt svårt att bli insläppt här. Aporna i dörren är stenhårda och alla som inte står på gästlisten sätts i fyllecell obönhörligen.

Dock är alla medlemmar på grytet.se välkomna.

Kanske blir det Lund-style, det vill säga champagne korkas upp här ikväll. För visst är det så, Ante, att ni bara dricker billig skumpa i Lund?

Utgång på det. Såklart!

Kvällen låtar: Against Me! - White People For Peace, Coburn - We Interrupt This Program och Spankox - To The Club

En annan sak... När jag kollar på EM i handboll undrar jag om inte snubben som lirar musik i pauser och avbrott var DJ på Grabbarna Grus i Ayia Napa -04. Jag menar, "Här blir det liv", "Pump It Up" och andra tveksamma hits spelas ju! Precis som GG alltså... Those were the days...


Vad hände med alla smeknamn?

Förr om åren hade nästan varenda manlig idrottare i landet ett helgrymt smeknamn. Vem minns inte klassiker som Magnus "Slangen" Wislander, Bengt "Pinnen" Ramström, Mikael "Roddarn" Andersson eller Stefan "Lill-Lövis" Johansson. Och, såklart våran konung, Karl-Gustaf "Tjabo" Bernadotte.

Men nuförtiden då? Det är ju bara "Chippen" som har ett smeknamn som inte går att koppla till för- eller efternamn, "Ljungan", "Boken", "Pebben", "Zäta", "Foppa" och "Sudden" i all ära, men de hänger ihop med deras vanliga namn.

Trist, tycker jag. Det låter ju så mycket roligare med "Slangen", "Pinnen" eller "Hoa-Hoa"...

Har ni något förslag på vad JAG skulle kunna ha för smeknamn så lämna ett avtryck i kommentatorspåret. Men det ska vara något speciellt, alltså inget med anspelning på mitt namn såsom "Paddy", "Patsy", "Frohmpan" eller "Fromme Frohm", dem har jag hört förut.

Vad bjuder helgen på för begivenheter?

Det är upplagt för en festhelg utan dess like. C-uppsatsen är inlämnad och examinerad, sköna CSN-kulor har rullat in på kontot och det ligger ett förväntans sus över Förrådet och Sundsvall. Det är en helg många sett fram emot. Det kan bli en bra helg.

Frågan är bara vad jag ska hitta på? Fest både fredag och lördag eller bara på lördag? Korka upp champagnen eller köra på öl? Gå på kåren eller någon helt annanstans? Frågorna hopar sig utan några svar i sikte. Men det löser sig så småningom, det gör det alltid.

Ikväll lutar det iallafall åt att jag bänkar mig framför Leksand-Rögle på TV:n. I övrigt står kvällens och helgens planer skrivet i stjärnorna. Har ni något lockande förslag innehållande alkohol, eufori, dans och höga pulsar, så är ni välkomna att höra av er.

Vi ses i Nangilima!

Put on a smile and the world will smile at you!

Idag inträffade en mycket trevlig, och lite oväntad, händelse. På väg till skolan mötte jag en okänd, men väldigt söt tjej. I förbifarten möttes våra blickar och vad hände, jo hon drog på ett helt omotiverat leende! Vad hon log åt, om det var åt mig eller av någon helt annan anledning, har jag ingen aning om, men leendet fick ändock mig att skina upp och det kändes som att snöslasket försvann för några sekunder...

Vad kan man lära sig av det här? Jo, att ett leende, hur omotiverat det än må vara, kan få vem som helst att skina upp för en stund och ge dig ett leende tillbaka. Så... put on a smile and the world will smile at you!

Ge mig uppslag annars blir det bara klipp med "Bengan"

Jag har dåligt med bloggmaterial just nu. Det händer liksom inte mycket skoj...

Men håll ut gott folk! Inom kort lovar jag redogöra för två av de kanske största ögonblicken i mitt snart 25-åriga liv: 1) Den gången jag var med i Lilla Sportspegeln och 2) när jag gjorde ett nickmål på hörna som förde mitt lag, Munka Ljungby IF P11, till A-slutspel i Gothia Cup 1994... Gåshud på hög nivå, vill jag lova! Snart i en blogg nära dig...

Jag kan dock passa på att bjuda på ännu ett handbollsrelaterat youtube-klipp här på min blogg. Om förre förbundskaptenen i handboll, Bengt "Bengan" Johansson, bloggar vet jag inte, men han hade förut en galet bra videodagbok. Kolla in detta klipp där "Bengan" och Martin Frändesjö är på charterresa på Eilat:Och glöm inte att man bara får ta tre steg innan man måste släppa bollen...

Handboll ger mig hjärtattack. Men var är Dujshebaev?

Det är få sporter som sliter mig mellan hopp och förtvivlan i så hög grad som handboll... En till synes kassaskåpssäker ledning kan på några minuter förbytas till underläge, ett försvar är vattentätt i ena sekvensen för att i nästa läcka likt ett såll och bollar som under några minuter trillar in i strid ström fastnar under nästa minuter i motståndarblocket...

Dagens EM-match mellan Sverige och Spanien var inget undantag. Sveriges spel gick upp och ner som en berg-o-dalbana, från underläge till överläge om vartannat. Men oj, vilket grymt slut det blev och när Jonas Källman sköt in vinstmålet 27-26 i sista sekunden stod jag upp och skrek rakt ut... 

Men fyra raka straffmissar! Det är ju tvångsrakning på det!

Årets EM i all ära, men mästerskapen har inte lika hög kultstatus längre... Jag menar, vem saknar inte profiler som "Slangen" Wislander, Talant Dujshebaev och Andrej Lavrov? Jag gör iallafall...

Det är över nu

Examinationen gick helt enligt planerna och jag och Herr Svedin hängde in ett väntat C i betyg.

Puh...

Dagen före dopparedan

Imorgon är det dags för c-uppsatsexamination. Jag och Herr Svedin är laddade till tänderna...

Betygsprognos: D-C

Klädkod: Slips

(Om vi får F eller E hänger vi oss i slipsarna. Om vi får A eller B sätter vi dem runt våra huvuden)

Kreatin, kokain eller bara endorfinkickar. Träning is my drug!

Jag gillar att träna, eller rättare sagt, jag älskar att träna! Det ger sådana sjuka endorfinkickar!

Idag var det helt galet. Trots att jag kört hårt och var ganska slut efter holmgången bland hantlar och skivstänger svävade jag liksom på moln under promenaden tillbaka till Förrådet och ett brett, småfinurligt, leende färgade mitt ansikte. Väl hemma hade jag sådan energi att jag var tvungen att typ dansa av mig. Så iförd bara kallingar och med en sjuuukt bra spellista på stereon hoppade jag runt i min lägenhet, lirade luftgittar och lufttrummor, sjöng med, och betedde mig allmänt galet i ca en halvtimme. Hade ni sett mig hade ni undrar vilket psycho jag egentligen är...

Man kan undra varför det blev så här idag. Kanske är det kreatinet (naturligt, ofarligt kosttillskott) som jag har börjat med som gett en oväntad, men ack så trevlig, bieffekt. Jag har mina aningar då kreatinet till utseendet är väldigt snarlikt kokain... Men vad kan jag om kokain, egentligen? Det närmaste jag varit kokain var när jag och Dujås snortade hockeypulver under en NO-lektion på högstadiet. Det brände till i näsan, vill jag lova...

Hur som helst... Kreatin, kokain eller bara endorfinkickar. Träning is my drug!

Vem är mest mediekåt?

Du har kanske rätt, Herr Svedin. Det är kanske Pelle Svensson som är Sveriges mediekåta jurist...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1669207.ab

Men! Det skulle inte förvåna mig ett dugg om även Leif Silbersky snart har ett finger med i Tito Beltrán-rättegången. Varför inte som ombud för Carola nu när hon blivit polisanmäld för mened? Ni ska se att Silbersky snart dyker han upp i en TV-ruta och yttrar sitt mantra (på juristskånska):

"Min klient har varit mycket dum. Hon har varit klantig. Men hon är mycket ångerfull och hon har INTE gjort något brottsligt"

(Notera hur Silbersky häver sig på tå när han betonar "INTE".)

Annars skulle det vara guld värt att se en "Celebrity Death Match" mellan Pelle Svensson och Leif Silbersky om vem som är mest mediekåt. "Sillen" skulle visserligen ha oddsen emot sig eftersom Svensson är gammal landslagsbrottare. Men Silbersky är ju van att slingra sig ur även de tuffaste rättsfallen, så det blir nog en jämnt fight...

På tal om dödsfight. Är det någon mer än jag som alltid har drömt om att se en "Celebrity Death Match" mellan Kicki, Bettan och Lotta? Eller är det bara jag?


Hembränt, blogg-fans och Christer Ulfbåge

Det blev en riktigt skoj kväll igår. Förfesten hos Felicia var hur trevlig som helst och Superbueno var bättre än det brukar...

"Sprittjuven" Anders återgäldade sin skuld till mig genom att skänka mig en flaska med det något suspekta namnet "Djävulspiss". Enligt han bestod innehållet av 96 procentig HB och apelsinsaft. Faktiskt ganska gott... Och starkt!

En okänd brud kom fram till mig på Superbueno och sa att jag skriver en jävligt bra blogg! Ett fan alltså! Jag frågade henne om det är hon som är kommentatorn "Y" men hon svarade nej... Hursomhelst så är det skoj att få uppmärksamhet för mitt bloggande och det är kul att man roar någon iallafall. Har haft bloggen i precis en månad nu och om inget oförutsätt händer kommer jag fortsätta att förgylla/förpesta era liv genom bloggen i all oändlighet...

Får se om det blir utgång ikväll också. Är lite sliten, men det är ju trots allt lördag... Det blir Kåren isåfall.

En annan grej... Har kollat skidskytte på TV idag och bevittnade hur den sympatiske Björn Ferry tog hem sin första seger i världscupen. Kommentator Christer Ulfbåge lyckades omedvetet leverera detta galna citat:

"Han (Ferry) skjuter bra nu, det har han gjort hela året. Men han har bara inte fått den där fullträffen".

Vääldigt roligt! Inte konstigt att Ferry inte vunnit tidigare om han skjutit så dåligt...


Kvällens låt

Crashdïet - In The Raw


Nu är det över

C-uppsatsen är inlämnad, helgen har börjat. Nu måste jag ta tag i disken.

Ikväll är det galej hos Kihlströmskan. Ska jag kanske korka upp champagnen för att fira? Nä den pavan sparar jag nog tills efter examinationen. Betygsprognos på vår uppsats: D, C.

Blir det en hejdundrande förfest vevar jag igång live-bloggandet. Vi ses i Nangialia!

Så här i handbollstider vill jag passa på att bjuda på detta magiska VaranTV-klipp:Det huvudlösa djuret

Härom natten hade jag en underlig dröm. Jag körde runt i en bil på stan och lyssnade på radion. Programmet var något i stil med Deluxe i P3 och efter en halvdålig sketch kom denna obegripliga mening:

"Här kommer ett annat djur som inte är så fult: Det huvudlösa djuret!"

Det huvudlösa djuret?

Hur ska man tyda det?


Carola: "Beltráns mandom var inne"

Av någon outgrundlig anledning blåser HD.se på för fulla muggar med Tito Beltráns rättegång. Artiklar i drivor, webb-TV mm, mm. Varför?

Hur som helst, så blir det hela lite komiskt tack vare rubriker som "Beltrán ser samlad ut",  "Béltrans mandom var inne" och det faktum att det är en kändisspäckad rättegång utan dess like. Beltrán, Thomas Bodström, Bert Karlsson, Maria Lundqvist, Lill Lindfors, Carola, Anders Berglund, Robert Wells mfl.. Det är ju hela Rhapsody in rock!

Som jag ser det är det bara en tidsfråga innan Bodström kallar in hela Baltic Symphony Orchestra för att vittna. Frågan är dock hur man ska få in hela symfoniorkestern i vittnesbåset. 30-35 balter med tillhörande slagverk, tromboner och klarinetter kräver trots allt viss utrymme. Och det hjälper nog inte att Tito Beltrán tar liten plats...

Jag är lite nyfiken på om Robert Wells hade med sig en liten synth till vittnesbåset. Han kan väl inte uttrycka sig utan ett klaviatur? Eller?

Det är dock en stor överraskning att Sverige mest mediekåta jurist, Leif Silbersky, inte är med på ett hörn. Så fort det vankas en chans till att synas i TV verkar ju Silbersky dyka upp! Silbersky skulle annars vara en ganska passande advokat till Beltrán. Båda mäter ju cirka 1,50 i strumplästen...

Hursomhaver måste rättegången vara guld värd för Ystad (där hela spektaklet äger rum). Så många kändisar i stan samtidgt borde locka paparazzis, kändiswannabees och Carola-fans i tusentals. Och räknar man med att varje besökare lägger X antal kr/dag på mat så... Ja, ni fattar poängen. Mycket pengar åt näringsidkarna i Ystad blir det!

Men hur löser man problemet med alla rabiata Carola-fans? Tårgas eller gummikulor? Det blir en tuff nöt för polisen att knäcka... Jag röstar på att man kallar in tyngre artilleri!

This uppsats is killing me. Only the taco-buffé can save me

För att uttrycka mig milt: C-uppsats suger gigantisk blåvalsballe!

Bara några ynka dagar kvar (inlämning fredag), men jag har ändå svårt att se slutet eftersom Herr Svedin och jag geggat fast i analysen och insett att det inte kommer bli någon bra uppsats.

Homer Simpsons visdomsord "Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is: Never try" har sällan känts mer passande än nu...

Nåja, riktigt så dåligt blir nog inte vår C-uppsats...

Men, som sagt, snart är det över och imorgon vankas veckans höjdpunkt: Taco-buffé på Salt & Peppar med Herr Svedin, Thomas och Ronnie. Alltid något att se fram emot! Ska bli spännande att se om Ronnie kör "sidledssås" som han brukar, eller om det blir exemplariska vik a la taco-meastro Svedin.

Dagens citat

"Jag har nästan legat med Paris Hilton!" /Michaela A

Här snackar vi skvaller!

(Det ska dock tilläggas att citatet låter smaskigare än vad det är.)

"Nu blir det idrottsgalan, tyvärr"

Citatet är signerat Anja Pärsson och jag måste säga att jag håller med henne. Jag är så otroligt trött på alla dessa galor som ständigt tar plats i TV-tablån. Det är barngalor, sportgalor, grammisgalor, guldbaggegalor, bröstgalor, välgörenhetsgalor med flera, med flera. Det skulle inte förvåna mig om en gala om galorna snart blir verklighet. Säkerligen kommer den "Galagalan" ledas av Agneta Sjödin... Huvaligen! Då säljer jag min TV.

Nåja, ikväll ser jag fram mot Costa Rica-Sverige på TV4 kl 23. Det något bisarra är att matchen ska spelas på konstgräs i Costa Rica! Konstgräs i Sydamerika? Jag kan förstå att man lägger konstgräs i på ogästvänliga ställen som Sundsvall och Reykjavik. Men i Costa Rica? Nä, det går inte riktigt ihop.


Bildspecial

Fest kan vara kul. Riktigt kul.


Bildspecial: I Danmark skiner alltid solen

Shiny Car World Tour
På en parkbänk i en lekplats i Helsingör, DK.

Bildspecial: Rutschkana i Lidköping

Rutschkana Lidköping
Berusning och rutschkana är inte bra. Det gör ont.

Bildspecial: Mys i Ängelholm

Mys
Hur kunde det gå så här?

Bildspecial: Fest i Sunkan

Fest i Sunkan
Vad håller vi på med egentligen?

En vit och oskuldsfull helg

Det var längesen sist, men med en C-uppsats som gnager ända in i märgen och alltför många festkvällar på sistonde är det dags för mig att ha en vit helg.

Det känns lite sådär faktiskt. Jag missar ju ett tillfälle till att jaga töser, dricka öl och dansa mig galen. Men å andra sidan sparar jag lite pengar, träningen ger bättre effekt och festsuget inför nästa helg kommer bli astronomiskt.

Men nästa helg, då blir det kvinnor, vin och sång i långa rader... Då ses vi på ett dansgolv nära dig där pulsen är hög och där beatet berusar våra sinnen.

Väldigt roligt... (kanske)

Surfade in på Helsingborgs Dagblads webbsida och möttes av rubriken "Tito Beltran ser väldigt samlad ut". Det tycker jag är en väldigt rolig och passande rubrik. Jag menar, han är ju typ 1,50 m lång...

(Antagligen är det bara jag som tyckter detta är ett roligt inlägg)

Ett recept som ska tillagas med kärlek

Jag ska villigt erkänna att jag är ganska usel vid spisen. Antalet rätter jag lagar är få och när jag handlar ser jag oftast till att köpa det billigaste alternativet. Men vad gör väl det? Jag blir mätt och får åtskilliga riksdaler kvar i plånboken som jag kan bränna på annat skoj. Herr Svedin är inte sällan sen att häckla mig för mina tillkortakommanden i köket och min ovilja att lägga pengar på fin, dyr mat.

"Mat är viktigt" säger Herr Svedin och lägger ut texten i en låång monolog om hur han på lunchen tillagat och ätit trerätters bestående av honungsslungad shitaktesvamp på croissant till förrätt, brässerad råddjurssadel i kantarellstuvad potatatismos till huvudrätt och, som efterrätt, ett helt badkar fyllt till bredden med apelsinsorbé och italiensk gräddglass. Detta sköljer han ner med en balja Trocadero. Hur han hinner tillaga och äta all denna mat under den dryga timmen som vi har lunchpaus har jag dock ingen som helst aning om...

Men nu vet jag att Herr Svedin inte alls är den gourmand han så gärna vill utge sig för att vara. Håll i hatten gott folk, men bara så att ni vet brukar Herr Svedins luncher bestå av korv i bröd eller havregryn i filmjölk...

Hursomhaver, tillbaka till min egen kokkonst. Som sagt, min repertoar är begränsad men det finns en rätt som jag tillagar ofta och med bravur. Den är så god att jag får ståpäls varje gång jag äter den. Vi snackar falukorv i ugn...

Till denna ljuvliga rätt behövs:

1 falukorv (800 g)
1 gul lök
1 äpple
senap (gärna söt)
ost
kärlek

Skär djupa skåror i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Peta i skivor av löken och äpplet i skårorna. Ringla senap över falukoren och i skårorna samt lägg på några skivor ost ovanpå. Lägg anrättningen i en ungssäker form och tillaga i ugnen, 225 grader i ca 25 minuter. Servera med pasta eller potatismos. Till sist, glöm inte att tillaga med kärlek!

Smaklig måltid!

(Ni behöver såklart inte äta allt på en gång. In i kylen eller frysen med det som blir över så har du en förstklassig måltid även imorgon)


Mange i topp

I den ärofyllda men totalt okända tävlingen "Guldkommentatorn", det vill säga flest kommentarer på min blogg i januari, ligger Magnus "Mange" Svensson i topp. Med hela tre (3) kommentarer ligger Mange tätt före Björn Ebbesson och Thomas Hansen på två kommentarer vardera.

Förstapriset i Guldkommentatorn är i dags läge okänt, men jag kan lova att det kommer bli något i hästväg. Så kommentera friskt mina vänner!

För övrigt slog guldgossen.blogg.se nytt läsarrekord i måndags då hela 31 personer läste min blogg... Bilder lockar uppenbarligen läsare. Jag har dock som mål att innan sommaren ha över 100 läsare även om det så innebär att jag måste bjuda på lättklätt, delge er av mina mest hemliga tankar eller skvallra hej vilt om alla jag känner.

Stay tune for more action!

Bloggteatern ger: Dagens lögn

En lite lustig scen spelades upp idag i en av datasalarna i L-huset. Betänk att det är riktigt uselt väder här i Sundsvall, grått och regnigt.

Det råder ett stilla lugn i datasal L109 på Åkroken, endast smatter från tangentbord och musklick hörs i den sömniga lokalen. Men så ringer en mobil och en kille mitt i salen svarar. Han pratar ganska högt och vi andra har inga problem att höra vad han säger. Samtalet är dock inget värst spännande så vi andra tjuvlyssnar bara lite slött...

Men plötsligt, som en blixt från klar himmel, levererar killen på fullaste allvar en lögn som får ALLA att rycka till:
- Jaså, ni har regn i Stockholm! Då borde vi dela med oss lite, för vi har blå himmel och solen skiner!

Smått chockade av den uppenbara lögnen om vädret tittar vi andra på varandra med undrande blickar, samtidigt som killen pratar vidare utan att verka vilja medge att lögnen var ett skämt. Kan han verkligen mena allvar? Jag kan bara inte hålla mig och säger halvhögt:
- Fan, vad han ljuger! 

Mycket mer än så hände inte, men maken till lögn hade vi i datasal L109 inte hört tidigare. Det ska poängteras att killen på fullaste allvar ljög om att det var solsken här i Sundsvall och gav ingen som helst antydan av att det skulle vara ett skämt. Man får hoppas att den unge herrn inte är så skenhelig i vanliga fall.


Bildspecial!

Det gick lite lagom vilt till på förfesten


Förfestbild #6: Sekunden senare stod jag i bar överkropp

Förfestbild #6: Sekunden senare stod jag i bar överkropp
Vad gör man inte för publiken?

Förfestbild #5: Det var alltså hockeytema på förfesten

Förfestbild #5: Det var alltså hockeytema på förfesten
Jonas gick sedan på O'learys med masken på huvudet

Förfestbild #4 Vi drack sprit också

Förfestbild #4 Vi drack sprit också
Mannen på bilden har inget med texten att göra

Förfestbild #3 Hela bandet rockar

Förfestbild #3 Hela bandet rockar
Ligger Hanna på golvet eller?

Förfestbild #2: Har man ingen gitarr så tar man vad man haver

Förfestbild #2: Har man ingen gitarr så tar man vad man haver
Lennon & McCartney på gitarr. Lisette till vänster på ballongvisp.

Förfestbild #1: I'll rock you like a hurricane

Förfestbild #1: I'll rock you like a hurricane
Notera den fokuserade blicken mot väggen

Idol-Ola eller Goldie Hawn?

En rolig sak... Jag har glömt att nämna att en snubbe på O'learys förväxlade mig med Idol-Ola. Inte oväntat kan jag tycka, vi är ju båda flickfavoriter...

Nåja, men jag tycker det är skoj med look-a-likes, men dessvärre har jag svårt att hitta någon som är lik mig. Jag är helt enkelt inte lik någon kändis.

När My och Jennie körde en bild på mig i en look-a-like-tjänst på nätet blev resultat att jag var mest lik, eh, Goldie Hawn. Visst, Hawn är väl en ganska välskapt dam, men jag är tveksam till om det är en komplimang eller ej...

Så har ni några förslag på vilken kändis jag är lik så är ni välkomna att höra av er.

Om JVM och Kalla

Lite snöpligt blev det förlust i finalen mot Kanada efter ett riktigt skitmål. Småkronorna var riktigt på gång efter den grymma tredje perioden och jag trodde att de skulle ta hem guldet. Men så blev det alltså inte.... Jhonas Enroth  gjorde en helt ok match, men hade han bara varit liiite bättre hade det blivit guld.

Men det är iallafall otroligt skoj att Sverige äntligen får fram bra junisar. Det har varit ett stort svart hål under tio år med usla årskullar däribland min, 83:orna, kan räknas som den absolut sämsta. Men vi är bra på annat...

På tal om att få fram bra junisar... Charlotte Kalla! Man fick gåshud när hon växlade tempo och krossade Virpi Kuitunen allt annat motstånd i sista Tour de ski-etappen. Förhoppningsvis kan hon bli en kvinnlig superstar i klass med Klüft och Anja Pärsson. Det hade varit efterlängtat, jag är lite trött på Klüft och Pärsson.

En historisk händelse...

För första gången någonsin var jag "tvungen" att gå hem från ett uteställe på grund av att en brud limmade på mig. I vanliga fall är jag "inte den som är den" när klockan börjar närma sig stängningsdags, men inatt blev det ett blankt nej... Haha

Hur som helst, det blev en ganska sådär kväll, den riktiga euforin och pulsen infann sig aldrig. Men det blir lätt så när man är bortskämd med de smått magiska jul- och nyårsfesterna hemma i Skåne...

För övrigt ryktas det att Ante ska vidga sina vyer och göra en Norrlands-trip. Uppenbarligen börjar Lund bli för litet.

Några ynka minuter kvar...

...och snart drar vi igång "Stad i ljus". Tack för den här förfesten. Vi möts i Nangialia, Nangilima eller vad det nu heter.

Snart peakar kvällen... kanske

Trots att jag druckit ganska mycket känner jag inte av någon riktig fylla... skumt

Hursomhelst, istället för att sjunga "kom om du vill, kom om du kan till pokerkväll i Vårby gård" kan man lika gärna sjunga "kom om du vill, kom om du kan till förfest hos Patrik Frohm". Väldigt tycker iallafall jag. Men så är jag jag också egenkär som få. I samma anda kan man sjunga "Patrik Frohm" istället för "Stad i ljus", men det är en dödssynd, jag vet.

Nu blir det mer förfest.

En timme kvar...

Ett inte helt nyktert inlägg ska sägas....

Klockan är 23 och den sista intensiva timmen av förfesten är påbörjad. Lite jobbigt är att vi REDAN har spelat "När vi gräver guld i USA", det vill säga en klassisk nu-går-vi-låt. Hur ska denna kvällen sluta?

Hursomhelst, räkna med ett antal crescendo-låtar med "Stad i ljus" som grädde på moset  innan det är dags att röra på sig och göra gatorna i Sunkan osäkra.

Sedan blir det utgång och brudar i långa rader. Förhoppningsvis iallafall...

Kvinnor, vin & sång

Det är lördagkväll i Sundsvall och det ligger ett förväntans sus över studentboendet Förrådet. Eller nja, det är mest sömningt här, men man kan alltid drömma.

Jag har ingen anledning till att stanna hemma. Det blir alltså utgång.

Förfest hos mig med Buffy Svedin, Lizzy och Fröken Karlsson. Den som har vägarna förbi är välkommen att göra oss sällskap. Var kvällen leder oss står skrivet i stjärnorna.

Kvällens låt: Cobra Starship - The Church Of Hot Addiction

Lys upp i badrummet

Någon som har 40 watt päronformade glödlampor liggande? Båda mina två i badrummet har gått...

Ge mig en hockeyplock och en röd målbur

Småkronorna till final i J-VM efter en rysare mot Ryssarna i semin... Man blir minst sagt sugen på att snöra på skridskorna. Undrar vilken nivå man håller? Trots allt är det bara fem år sedan jag la plockhandsken på hyllan... Ska väl inte vara så svårt att fixa ett elitseriekontrakt med lite träning...


Ett lästips

En av få bloggar jag läser är Henrik Rydströms. För er som inte vet är Rydström hårdför mittfältare i allsvenska Kalmar FF men även skribent på Barometern/Oskarshamns-tidningen och en riktigt bra och begåvad bloggare. Det är matcher och träning, fotboll och privatliv. Det humor och allvar. Allt nerkokt i en vass blogg.

Framförallt är det ett av Rydströms blogginlägg som är vansinnigt bra. Klicka här för att läsa det. Det är långt, alldeles för långt för att vara nedskrivet i en blogg, men så otroligt starkt och så otroligt bra att man blir berörd och tårögd. Läs det ni också.


Skadeglädje

Idag har det varit en ytterst rolig dag med min c-uppsatskollega Jonas Svedin. Det roliga är inte att vi har suttit och skrivit hela dagen eller att vi har käkat kinabuffe. Nej, det omåttligt roliga är att Jonas, under loppet av bara några timmar, har åldrats 70 år och numera endast borde förflytta sig med hjälp av rullator eller färdtjänst.

Hur kan detta komma sig? Jo, Jonas har träningsvärk. Träningsvärk av den värsta sorten och han är således stelare än pensionär i gipsvagga. Han stapplar fram, kan knappt gå i trappor och kan knappt sätta sig ner. Det är humor.

Jag tycker det är jätteroligt. Men det tycker nog inte Jonas...

Det ska bli oliiiidligt spännande att se om Herr Svedin kommer upp ur sängen imorn. Ni som tränar vet ju att dag 2 brukar vara den värsta när det gäller träningsvärk...

Men du kan vara lugn, Jonas. Imorgon lovar jag ringa in en kranbil som får lyfta dig ur sängen, sätta dig i en permobil och få iväg dig till skolan. För imorgon är det C-uppsats på schemat igen!

När kommer solen?

Bara några ynka timmar kvar av min vistelse i mitt förtjusande Skåne. Två ovanligt innehållsrika veckor med jul, Danmark, fest, stad i ljus och nyårsfirande har det varit. Men det ska faktiskt bli skönt att åka "hem" igen och bli herre över mitt eget slott. Mammas mat och ompysslande i all ära, men det är när jag själv får styra och ställa i min lägenhet som jag mår bäst...

Nu ligger ett (än så länge) oskuldsfullt och oskrivet år för mina fötter, 2008 lär det visst heta. Mitt tjugofemte levnadsår och året då jag tar examen och antagligen MÅSTE ta tag i saker och ting och bli ett snäpp vuxnare. Men några sådana tunga tankar har jag inte tid att tänka på nu... Och antagligen kommer jag inte tänka några sådana tankar framöver heller, jag är ju trots allt "mannen utan ångest".

Det jag ser fram emot mest just nu är det magiska tillfället då jag tänker för mig själv: "Nä, idag behöver jag nog ingen jacka. Bara solen lyser så". Med andra ord så väntar jag med andakt på våren, ljuset och solen. Med lite tur dyker den upp lagom till min födelsedag 1 april.

Vi ses vänner!

Till sist... Till er skåningar som undrar hur ni ska klara er utan mig i några månader: Kom till Sundsvall då!


Skandalscener på nyårsfest

Länge såg nyårsfesten hos Lamberth & Emelie ut att bli en lugn och sansad historia men idyllen krossades av två rutinerade herrar med dåligt ölsinne.

Klockan hade passerat tolvslaget när den annars så timide och korrekte Andreas "Ante" Paulsson fullständigt tappade kontrollen över alkoholen och tvingades uppsöka badrummet för att, så att säga, tillbedja porslinsguden. Skandalen var ett faktum och "Ante", som tidigare under kvällen uppträtt mycket berusat, fick känna hur det är att vara illamående utöver det vanliga. "Jag har aldrig mått så här dåligt!" vrålade lundastudenten och kastade sig in på toaletten för att ännu en gång köra buss.

Är Paulssons ur form?
Chockade festdeltagare drog omedelbart paralleller till festen den 29:e då lillebror Paulsson, "Pålle", inmundigade alltför mycket alkoholhaltiga drycker och tvingades kasta in handuken vid tolvsnåret och kasta upp utanför Bahnhof. Frågan är om detta är en trend som kommer att hålla i sig och om Therese "Tisen" Paulsson således är nästa familjemedlem att tillbedja porslinsguden.

Björn - en dålig taktiker
Den andra skandalmakaren under nyårsfesten var inte helt oväntat den notoriske häradsbetäckaren Björn. Efter en serie av dåliga beslut och taktikmissar som innefattade umgänge med en kvinnlig festdeltagare, blev Björn tvungen fly hals över huvud för att undgå den uppretade festensamblens raseri. Istället fick han, som så många gånger förut, uppsöka Bahnhof.

Rykten om bortamatch
Väl på Bahnhof lyckades skandalmannen, enligt ännu obekräftade uppgifter, snärja en kvinna och tillförskansa sig en så kallad "bortamatch". Det är dock oklart om bortamatchen var "en kryssning i Västindien" eller helt enkelt "en enkel bussresa till Örkelljunga".

Vi har under dagen försökt att nå "Ante" och Björn men utan resultat.

RSS 2.0