"Färjan" - sanning eller myt? På fredag får jag veta svaret.

Har ni sett något avsnitt av TV-serien "Färjan" som går på Femman? Jag har det inte, men enligt vad jag har förstått och läst så är det en orgie i smaklöshet, grisighet och en massa lantisar. Magnus Ransheim, TV-krönikör i Helsingborgs Dagblad skriver så här om karaktärerna på båten:

"Serien vimlar av karaktärer som jag känner sedan tidigare. Jag har kanske inte stött på dem så ofta i riktiga livet som i produktioner av Killinggänget och Mia & Klara.

Faktum är att "Färjan" har mycket gemensamt med de förstnämndas mästerverk "Torsk på Tallinn". I bägge fallen får vi följa
ett gäng så kallade lantisar som mot bättre vetande avslöjar sina förhoppningar med en resa i österled. Sedan får vi se hur de gör bort sig, bara för att mot slutet höra dem förkunna att allt var toppen."

Och på fredag är det alltså dags för mig, Konsulten och Herr Svedin att gå ombord på Cinderella för en 22-timmarskryssning till Åland. Tre lantisar från metropolerna Munka-Ljungby, Hjärnarp respektive Matfors...

Lovely!

Det kostar på att bli äldre

Det är mycket på gång just nu. Födelsedag imorgon, kryssning fredag-lördag, flytt till Solna, vår, påsk med mera.

Känns bra att det händer lite saker.

Födelsedag imorgon som sagt, min tjugosjätte närmare bestämt. Vanligtvis brukar jag inte yvas över att bli ännu ett år äldre, jag blir ju bara äldre och snyggare, men den här gången känns det faktiskt lite jobbigt. Det är ju dyrt att fylla 26!

Ja, inte dyrare på så sätt att födelsedagsfesten kostar mer eller att man får betala mer i skatt nu när man är närmare 30 än 20. Nej, det är värre än så. Jag kan/får inte längre åka på ungdomsbiljetter på tåg och flyg, eller köpa sista-minuten, och då blir det dyrt att resa i detta avlånga land, i synnerhet med giriga tågbolag såsom SJ och Arlanda Express.

Riktigt surt för en ekonomiskt sinnad herre som mig.

Nåja, jag får se till att skriva in mig på en kurs till hösten så att jag kan mygla mig till ett studentkort., för att betala dubbla priser för biljetter håller inte!

En usel start på veckan, men det kan bara bli bättre

Rögle på besök i huvudstaden och jag på plats på Hovet. Dessvärre blev det pisk mot AIK...

Merde!

Men vad gör väl det., på fredag vankas veckans stora höjdpunkt... Jag, Konsulten och Herr Svedin ska på världsturné till - *trumvirvel* - Åland!

Japp, tro det eller ej, men vi ska åka på kryssning bland kobbar och skär, töser och buteljer. 22 timmar internering på Cinderella med endast taxfree-sprit och vingummi som föda.

Himmel eller helvete? Den som lever får se

Värmebölja!

I helgen snöstorm, i veckan värmebölja. Eller åtminstone sol och plusgrader.


Källa: SMHI

Så på med speedos, ut i terrängen och smörj in med barbecuesås - nu ska det jobbas på brännan!

Kung Bore, det verkar som att jag kanske får bjuda dig på en öl, trots allt.


En dörrvakt, en skogshuggare och Hysén-klass

En nästintill vattentätt defensiv, tråkspel och klassisk Lagerbäckskt försvarstänkt gjorde att Sverige kunde inkassera en tung enpoängare i Porto.

Sydafrika 2010? Kanske, hoppet finns fortfarande för landslaget.

Mest imponerade givetvis försvarslinjen. Det vär nästan Hysén-klass på Dörrvakten och Skogshuggaren i mittförsvaret, 5 av 5 guldgossar i betyg för dem. Majstorovic och Mellberg var på rätt plats vid rätt tillfälle, rensade stabilt och satte in några kliniska glidtacklingar på Ronaldo & Co.

Det var nästan så att man inte saknade Petter Hansson... Men vi vet ju alla att det hade blivit vinst med Söderhamns Ronaldinho på plan.

På tal om Hysén-klass... Glenn Hysén är den enda, alla kategorier, som fått 6 plus i betyg i Expressen. 6 plus! Inte illa med tanke på att Expressens skala bara sträcker sig till 5. Men så var också Hysén helt övermänskligt bra den där oktoberkvällen på Wembley 1988:
6 plus... Inte ens Petter Hansson skulle kunna fixa det.

Idag säger vi grattis till...

...Håkan Staflin som fyller 31 år!

31 år och har Ås mest välansade skägg. Det inger respekt!

Inte ett växhus så långt ögat når

Vareviga dag peppras vi av budskap om att klimatet är på väg att rämna, att vår arma jord är på väg att gå under och att växthuseffekten har slagit sina obärmhärtiga klor i moder jord.

Men det verkar Kung Bore skita högaktningsfullt i... 

Alltså, när jag nu tittar ut genom mitt vardagsrumsfönster så känns växhuseffekten lång långt borta. Jag beskådar ett ymnigt snöfall som lägger en vit slöja över marken, en iskall vind som piskar husen och en temperatur som inte ens med den godaste vilja kan benämnas som "vårvärme". För att uttrycka mig milt så känns skådespelet utanför mitt fönster mer som som ett kylslaget Arktis än ett växhusvarmt Amazonas...

Den där "växhuseffekten"... Är det någon som sett eller märkt av den? Den har iallafall inte hittat till Stockholm.

Nä... Kung Bore, ge dig nu! Det är i slutet på mars och det är hög tid för dig att dra dig tillbaka, fattar du inte det? Jag bjuder dig på en öl på första bästa uteservering om du är borta före måndag. Deal?


Nya nycklar

Imorgon är det dags att börja skriva ännu ett kapitel i min bostadskarriär. Imorgon ska jag nämligen hämta nycklarna till min nya hemvist under de kommande åtta månaderna: Huvudsta. Infanterigatan 19, närmare bestämt.

Förresten... Skriv upp 25 april i era kalendrar. Då vankas det en födelse- och inflyttningsfest av kolossala mått!

Ett tecken på att något skoj kommer att hända

Det ger alltid en viss form av upprymdhet och känsla av tillförsikt när man lägger in sina nyinköpta och vackert klirrande ölflaskor på kylning inför kvällens festligheter.Då vet man liksom att något är på gång!

Jag behöver städa min lägenhet...

...så därför blir det inofficiell in- och utflyttningsfest ikväll. Annars lär jag inte få nån motivation till att röja upp.

Noll framförhållning och usel tajming gör att det knappast lär komma fler än fem pers. Men det är kanske tur det, risken för att lägenheten kommer att behöva rivas efteråt lär bli mindre då!

Till er som gråter blod över att ni kommer missa galejet: Misströsta inte, jag kommer arrangera fler in- och utflyttningsfester framöver...

Noterar att jag användt ordet "lär" minst  tre gånger i detta inlägg. Man lär sig nåt nytt varje dag.

Dagens låt: The Fleshtones - Pretty Pretty Pretty

"Man vet att det är vår när...

...Leksand misslyckas i kvalserien"

Dessvärre är det inte jag som myntat ovanstående "ordspråk". Men klockrent och ovedersägligt är det!

På tal om vår... En av de tveklöst bästa sakerna med att jobba på Oriflame är vårt kontor och vår terrass/balkong som löper längs Drottninggatan och Mäster Samuelsgatan. När solen lyser från en klarblå himmel som den har gjort igår och idag (även om det är lite kyligt) och terrassen ligger i lä, då är det obetalbart härligt att avnjuta en fika där ute och konstatera att "jodå, nu är det vår".

Det är, helt enkelt, för j*vla gött!

Sensation Amsterdam, 3 juli

Flyg? Check!
Hotell? Check!
Transfer? Check!
Biljett? Check!

Igår fixade vi allt och I början av juli, drar jag, Konsulten, Dazen och Tisen till Amsterdam för att medverka på Sensation i AmsterdamArena tillsammans med 40 000 andra...

Vitt, vitt, vitt...

Enligt Statoil är det 144 mil ToR mellan Hammarby Sjöstad och Kungsholmen

I lördags hjälpte jag Konsulten att flytta från Skanstull till hans nya "Bachelor Mansion" på Kungsklippan. Vi hyrde en bil på Statoil i Hammarby Sjöstad och avverkade flytten på ca 1½ timme, Konsulten hade inte så mycket prylar att flytta. Totalt körde vi max 2 mil, längre än så är inte sträckan Hammarby Sjöstad-Kungsklippan ToR.

Enligt Statoil är det emellertid längre. Mycket längre...

Ja, faktum är att enligt det norska bensinbolaget är sträckan smått fantastiska 144 mil! Jepp, ni läste rätt, etthundraförtiofyra mil... Den som kan sin geografi vet att 144 mil motsvarar den nätta sträckan mellan Malmö och Kiruna!

Ganska imponerande att hinna köra den sträckan på 1½ timme, eller hur?

Lyckligtvis besinnade sig mackbiträdet och insåg att vi omöjligen skulle ha hunnit köra så långt och lät meddela att: "Hmm, jag får nog ta det här med min chef. Vi får återkomma i veckan".

Det ska onekligen bli mycket spännande att få höra slutet på denna historien... Jag och Konsulten väntar otåligt.


Handlar allt vi gör bara om att få ligga mer?

I dagens City (gratistidningen) fick jag mig ett gott skratt när jag läste Nima Daryamadjs krönika om den "egentliga" anledningen till kravallerna i samband med tennismatchen mellan Sverige och Israel häromveckan. Alla har vi nog varit säkra på att oroligheterna var till följd av Israel-Palestina-konflikten, men Darymadj levererar den humoristiska teorin om att det egentligen bara handlade om ett gäng anarkister som ville impa på sina anarkistpolare och få ligga mer.

Ni hittar krönikan här. (Läs nu inte krönikan bokstavligen, den är trots allt skrivet med glimten i ögat.)

Well, om Darymads teori om just tenniskravallerna är sann låter jag vara osagt, men det är intressant att fundera på krönikans huvudteori. Om att allt vi gör i slutändan bara handlar om att få ligga mer... Jag tror det stämmer. Givetvis inte allt vi gör, men väldigt mycket.

Nä, nu ska jag springa iväg och gymma! Det är ju, eh, så trevligt att motionera...


En bekännelse

Trots att jag lovat dyrt och heligt att jag inte skulle rösta, och trots att jag satt i tvångströja, fastkedjad i ett igenväxt rävgryt på ett kalfjäll, avskuren från omvärlden och med min mobiltelefon ingjuten i en betonggris, så skickade jag i lördags iväg ännu en SMS-röst på Malena Ernman...

Jag skäms nästan.

Vad är det som håller på att hända med mig? På ynka två veckor jag har givit upp mitt bergfasta motstånd mot Facebook och mot min vilja (nåja) röstat på schlageropera - två gånger! Risken finns att jag inom kort kommer göra hål i örat, köpa mig en skinnväst och, gud förbjude, börja lyssna på Rix FM. Då är det f*n game over!

Nu blir det alltså svensk opera i Moskva. Som tur är kan man i eurovisionfinalen inte rösta på det egna landets bidrag... Puh!

Kändisspotting med Patrik, del 22

Vem: Magnus Uggla

Var: Golden Hits

Kommentar: Tjohoo! Efter total stiltje på kändisfronten i flera veckor (uppenbarligen bor inte kändisarna i Björkhagen) plingade det till rejält när jag spottade Magnus Uggla i schlagerbaren på Golden Hits. Han såg lite uttråkad ut, hade ytterrocken på och lämnade stället lika snabbt som han kom.

Ett uselt tips

Jag hoppas att ni inte satsade några pengar på mitt melodifestivaltips.... Jag hade ett rätt!


Melodifestivaltipset 2009 - så här går det ikväll!

Förra året satsade jag på Rognedal skulle skrälla monumentalt och ta sig hela vägen till Belgrad. Det gick sådär med det tipset...

Men i år känner jag att jag har stenkoll på hur resultatet kommer bli. Så här går det:

1. Alcazar - Stay The Night
90-tals eurodisco, en superenkel refräng som har "det" och ett hjärndött enkelt dansbeat. Alcazar smyger sig hela vägen till Moskva! "Stay The Night" blir åtminstone en monumental hit på alla dansgolv i vår.

2. Måns Zelmerlöv - Hope & Glory
Så snyggt, så snyggt. Refrängen alltså... Och Måns-Måns lär plocka ett antal tjejröster, såklart. Dock faller skåningen på målsnöret och slutar på andra plats. Att "Hope & Glory" är stöpt i samma form som Charlotte Perellis "Hero" är en nackdel, tror jag.

3. H.E.A.T. - 1000 Miles
Jag kommer rösta på H.E.A.T. och det kommer jag inte vara ensam om. Egentligen en ganska svag låt, men bra sång och gitarriffen räcker långt. En lätt överraskande tredjeplats blir det...

4. Sarah Dawn Finer - Moving On
Troligen den låt som har bäst förutsättningar för att gå bra i Moskva med all sin pampighet. Finers bröst stjäl dock showen och "Moving On" blir fyra i Globen.

5. Caroline af Ugglas - Snälla Snälla
Den har krånglat sig med genom andra chansen och följaktigen fått mycket TV-tid. "Snälla Snälla" kan skrälla och vinna hela skiten, men troligen blir det bara en femteplats. Jag gillar inte låten, ska sägas

6. E.M.D - Baby Goodbye
Jag tappade tron på mänskligheten när EMD fick pris för "Årets låt 2008" på Grammisgalan. Kommer EMD bättre än sexa i år är hela mänskligheten dömd att misslyckas. Äsch, så dålig är inte den här låten, även om goodbye-texten inte alls funkar tillsammans med de glada soundet. Snygg-Erik, Danny och den där killen som ingen vet vem är får givetvis en hel drös röster av småtjejer runt om i landet. Kan bli bättre än sexa, men jag hoppas inte det.

7. Molly Sandén - Så Vill Stjärnorna
Ballader faller sällan mig i smaken och "Så Vill Stjärnorna" är inget undantag. Dock tror jag den går hem hos många andra vilket räcker till en fjärdeplats. Sämre låt än Sanna Nielsens från förra året.

8. Malena Ernman - La Voix
Ernmans usla sång under verserna sänker låten och operarefrängen är inte tillräckligt stark för att tillräckligt många röster. Den här gången kommer jag inte rösta på Ernman.

9. Agnes - Love Love Love
Jag tycker låten är ganska tråkig, och det tror jag att många andra kommer att tycka. Snygg och välproducerad, men väger för lätt i konkurrensen.

10. Sofia - Alla
Hon har halkat med på ett bananskal ända fram till Globen, men här får Sofia nöja sig med en bottenplacering. Jag kan gilla låten, men tror inte den går hem i de svenska stugorna. Lär få fler poäng av jurygrupperna med tanke på att den är mer "eurovision" jämfört med några av de andra låtarna.

11. Emilia - You're My World
Emilia har sålt astronimiska sju (7) miljoner skivor genom åren, mestadels i Asien. Sju miljoner! "You're My World" är emellertid långt ifrån lika catchy som megahiten "Big Big Girl". I mina öron är det en ganska tråkig låt och Emilias röst är lite svag. Det blir en sistaplats för "You're My World".

Så där, nu vet ni hur det går! "Stay the night, won't you stay the night. I can be lover, hold on tight..."

H-E-L-G!

Det är helg! Igen! Hur gick det till? Äsch, skit i det.

Planer? Jepp. Hjälpa Konsulten att flytta till King's Island, tillfredställa behovet av fest och att spendera söndagen med att göra så lite som möjligt. Har jag tid står även inhandling av ett par sneakers högt på listan.

Vi ses i apburen! H-E-L-G!

Helgens låt: The Shys - Never Gonna Die

T-banetankar

Att åka tunnebana är givetvis ganska enkelt. Man sätter sig ner på ett säte (om det finns plats, förstås) och sedan sitter man där tills det är dags att gå av. Det finns bara ett problem: Vad ska man titta på?

För när man har betat av all reklam i vagnen, inte har något att titta på utanför tåget (tunnel!) och har okulärbesiktigat alla någorlunda tjusiga töser, det är då det kan börja kännas lite ansträngt där bland alla vilt främmande männsikor. Man vet liksom inte riktigt vad man ska vila blicken på.

Det är då det gäller att plocka fram en, minst sagt, nödvändig T-baneskill: Konsten att inte titta på någonting.

Att se lite nochalant blasé ut (utan att se dryg och uttråkad ut), lite avslappnat kolla rakt ut i luften och inte på något sätt ge sken av att vara i en lätt ansträngd situation... Att titta på ingenting och ingen. Det är en konst.

Ni som åker T-bana vet nog vad jag talar om. Ni andra? Ja, det är ungefär som sitta i ett väntrum...


Herr Svedin kastar in handduken!

Knapphändiga men trovärdiga uppgifter gör gällande att min trogna vapendragare Herr Svedin har lagt ner, dödat och tillintetgjort sin blogg, jonassvedin.blogg.se.

Stor sorg.

Men misströsta inte, ni kan läsa Herr Svedins memoarer när de kommer ut om sisådär 70 år. Och under tiden ni väntar kan ni ju alltid fördriva tiden med att läsa en guldgosseblogg istället.

Äsch, jag ger Herr Svedin två veckor, sedan är bloggen tillbaka igen.

En mamma vet hur man sköter om en guldgosse

Häromveckan förbannade jag mig här i bloggen över det alltför usla vädret (torskblock) och att köksutrustningen i min lägenhet var ett enda stort skämt.

Idag fick jag dock ett oväntat plåster på såren av min kära mor, tillika trogen bloggläsare. Det låg nämligen ett litet fint paket och väntade på mig hos spel- & tobaksbutiken här i Björkhagen, med just mamma som avsändare.

Vad det var i paketet? Jo, mamma vet helt enkelt vad en guldgosse som jag behöver, för i paketet låg en trisslott, ett snickers och, jodå, en stekspade!

Tack morsan, jag ringer snart!

(Vinner jag stora pengar på trisslotten så får du önska dig vad du vill)

En P-bot går inte att mygla bort

När jag hyrde bil för att flytta senast råkade jag dessvärre dra på mig en sur P-bot. Jag parkerade strax utanför min förra lägenhet, på ett ställe där risken för att få påhälsning av parkeringsvakter var minimal, trodde jag. Tyvärr hade jag fel, för när jag klev ut till bilen, redo att lämna Roslagstullsbacken för gott, lyste en ilsket gul parkeringsbot i vindrutan.

Lite sniken som jag är trodde jag dock att jag skulle kunna smita från boten genom att "glömma" att redovisa den, hyrbilen var ju trots allt skriven på Statoil. 

I dryga tre veckor har jag gått runt och trott att jag faktiskt lyckats, men idag damp tyvärr ett brev ner i mitt brevinkast. Ett brev från Statoil...

500 kronor för P-boten plus 150 kronor i expeditionsavgift måste jag betala. Det blev en dyr hyrbil...

En orgie i osundhet

Badkar av bearnaisesås, fläskfiléer i långa rader, stekta potatis i drivor, Biteline-pizzor på hög, McDonald's i överflöd, godis nog att mätta ett rugbylag, hinkvis med chips, öl i tunnor och sprit i buteljer med bortkastade korkar.

Och på det på tok för lite sömn.

När man är på besök i Sunkan får man räkna med att leva i osundhetens tecken. You gotta love it... Men räkna med att jag kommer dedikera denna veckan åt trrräning. Those discomuscles ska få smisk!


På tal om melodifestivalen...

Jag gjorde några högst ovetenskapliga noteringar i lördags: 

  • Darin är inte Tommy Körberg. Om nu någon trodde det... Inte samma tryck i rösten, om man säger så. 
  • En av medlemmarna/dansarna i Star Pilots var mer än lovligt lönnfet för att få göra dansmoves i direktsändning. En Barbapappa i pilotmundering faller inte i god jord hos mig. Jag hade gjort det bättre.
  • Fredrik Kempe, låtskrivaren alltså, är väldigt lik Doctor Phil. Åtminstone har de samma ansiktsform. Som en apelsin, ungefär.Fredrik Kempe, Doctor Phil eller en frukt?

Som sagt, ovetenskapliga noteringar var det...


Jag skickade Malena Ernman till Globen

I yster berusning och i händfördhet över att få höra opera och schlagertoner sida vid sida, skickade jag i lördags iväg en röst på Malena Ernman.

Nu i efterhand, åtskilligt nyktrare och vid mina sinnes fulla bruk ,känns min SMS-röst aningen tveksam. Framförallt med tanke på låten är ganska dålig, i synnerhet Ernmans tveksamma insats under verserna. En operasångare ska sjunga operatoner, helt enkelt.

Men jag kan ju alltid skylla på att det var Konsulten som hetsade mig till att rösta på Ernman...

Nä, alla dagar i veckan skulle jag givetvis rösta på Star Pilots, ja det är sant. Där snackar vi en låt som får det att skaka och rycka i min dansgolvsnerv. Då spelar det ingen roll att det är en smärre kopia av gruppens hit från i höstas eller att man oblygt lånat/inspirerats av exempelvis denna låt:Får musik mig att dansa så är det bra musik. Näääästan alltid, iallafall.

Jag har sålt min själ till dvävulen. Facebook-djävulen.

Jag trodde jag var stark och att jag skulle kunna motstå frestelsen.

Men... jag har börjat facebooka.

Bakfylla, grupptryck och en kort stund av obetänksamhet. Det är anledningarna till att jag nu sitter här i träsket, det förhatliga facebook-träsket.

Damn! Nu lär jag bli tvungen att börja jobba halvtid för att kunna ta igen två års facebookande.

Petter Hansson, "putos" och El Wrapos

Sundsvall var sig likt, helgen blev en succé och anekdoterna är otaliga.

Men nu är jag mest bara sliten. Mer om äventyret senare.

RSS 2.0