Jodå...

...2007 var ett bra år. 2008 kommer bli minst lika bra. Det är jag säker på.


Årets låtar i mitt 2007-hjärta

När 2007 började lyssnade jag nästan uteslutande på dansmusik. Nu när 2007 är på väg att ta slut lyssnar jag nästan bara på hårdrock. Hur kunde det bli så här?

Nåja, här är låtarna som tog mest plats i mitt liv år 2007:

Noice - I Natt E Hela Staden Vår
Är det någon låt som har ackompanjerat mina förberedelser inför utekvällar 2007 är det den här. En riktigt grym punkrock-dänga från 1980!

Quiet Riot - Cum On Feel The Noize
Visserligen en Slade-cover, men oj vad grym den är. "Cum on feel the noize. Girls rock your boys. We'll get wild, wild, wild..." Kan det bli bättre än så?

Niccokick - Love & Neon Lights
Soundtrack till Vongruppens (jag, Malin, Felicia & Erika) kampanj för smartare drickande på Halmstad Högskola. Som bäst var den när jag, Felicia och Erika cruisade med bil genom ett sommarhett Skåne och sjöng "Fill the streets tonight with love and neon lights" för allt vad vi orkade. Ett riktigt bra minne från 2007!

Mötley Crue - Kickstart My Heart
Det dröjde av någon anledning ända in i November tills jag fann denna sjukt peppande kioskvältare. Kommer bli ett givet inslag under alla fester i min lägenhet framöver.

Sturm und Drang - Forever
Bra musik kan faktiskt komma från Finland och Sturm und Drang är ett bevis på det. Fånig och klyschig text, men vad gör det, "Forever" är en låt som har gjort stort intryck på mig 2007. För övrigt är gymnasierockarnas debutplatta en hit-kavalkad utöver det vanliga. Men det hörs nästan att Gyllene Tider-gitarristen Mats Persson har varit med och skrivt låtarna...

Florence Valentin - Pokerkväll I Vårby Gård
Jag åkte i somras och hälsade på My i Tranås. Hennes helsköna killkompisgäng manglade Florence Valentin under en hel förfest och efterfest. Sedan dess har "Pokerkväll I Vårby Gård" en plats i mitt 2007-hjärta.

That's it! Nå, vilka är era bästa låtar från 2007?


Ännu en fest till historieböckerna

Jag lovar, det finns ingen annanstans på jorden jag hellre är när tio berusade grabbar står i en ring och skrålar för fulla halsar till Tommy Körbergs "Stad i ljus". Magiskt och galet...

Ayia Napa Reunion '07 blev en bra fest. Såklart. Synd att det dröjer ett år till nästa Reunion.

Lamberth svarade för årets styrkedemonstration genom att tvinga sig in på Bahnhof trots illamående som hade däckat vem som helst. Men det var inte mycket liv i den långe drasuten under taxiresan in och under den första halvtimmen på "Bahnan"...

Lika galet men långt ifrån lika magiskt är att girighetens högborg Bahnhof tar varje tillfälle till att skinna oss på våra surt förvärvade CSN-pengar. Det finns inte ett annat uteställe i Sverige som har mage att utkräva 10 kronor för ett glas ljummet kranvatten. 10 fucking jävla kronor för ett glas kommunalt vatten som kostar 2 öre litern! Det är så pinsamt att bartenderna borde skämmas, ta mej fan! Men så går det när monopolets krafter får spela fritt... Jag hoppas, för alla Ängelholmares bästa, att det inom en snar framtid blir mer konkurrens i stan.

Till sist... Davids nya högtalare var något av de sjukaste jag sett. Det är sannerligen tur att han bor in the middle of nowhere annars hade grannarna arkebuserat honom pga för hög ljudvolym.

Till sist #2... West Ham vände och vann mot Manchester United igår med 2-1. Go Hammers!

Till sist #3... Småkronorna piskade Kanada med 4-3 i J-VM. Det är stort! Synd att det inte var finalen...

Till sist #4... Nu måste jag skriva C-uppsats. Urk...


Ayia Napa Reunion '07 ikväll

Festen har varit bokad i ett år och grabbarna från balkongen är kallade. La Casa de David är platsen och klockan 18.00 går startskottet. Det är Ayia Napa Reunion '07 ikväll...


Terrorattentat hos Lindgrens?

Det går rykten om att mullvadar har invaderat Davids nylagda gräsmatta. Eller är det verkligen mullvadar? Hur som helst så har jag inget med saken att göra, jag förmedlar bara ryktet... Mer i ämnet senare.

SM-guld till Giffarna?

Sportchef Hagberg ute ur leken och Cain Dotson tar över. Med andra ord blir det inte "Prinskorvskungen" Herr Jonas Svedin som får äran att leka sportchef under sin kommande 10-veckorspraktik med Giffers. Men nu ska ju Herr Svedin tjänstgöra som medie managment officer (eller nåt sånt) så det blir nog att göra ända. Men hur blir det med ny målvakt? En billig lösning hade varit att ställa Jonas i målet när han ända är i organisationen...


Snickersuppvärmning

Under min sista säsong som hockeymålis skapade jag och min vapendragare Otto Nelson den mytomspunna och smått legendariska "snickersuppvärmningen". Den gick ut på att när träningen började och alla andra i laget hade gemensam uppvärmning på is satt jag och Nelson kvar i i det varma omklädningsrummet, snackade skit och åt ett snickers. När snickerset (?) var uppätet gled vi ut på isen i maklig takt och anslöt laget lagom till genomgången vid taktiktavlan. Om vi mot förmodan skulle vara lite för tidiga så ställde jag mig i målet och Otto sköt några lama skott tills dess coach Mike Case kallade till samling. Konstigt nog hörde jag aldrig några sur ord från varken tränare, lagledare eller medspelare...

Those were the days!

Bahnhof är som en köttkvarn

Mitt live-bloggande under förfesten lämnade lite att önska, men i ärlighetens namn så missade ni inte speciellt mycket. Detta hände:

- Noir Demina (mitt, Björns och Manges hajpade band) hade sin första spelning på förfesten. Den månghövdade publiken (Ante och Tisen) tjöt av entusiasm och applåderna ville aldrig ta slut...

- Ante plockade hem en introtävling. Förhandsfavoriten (jag) floppade katastrofalt och slutade tvåa. Mange chockstartade genom att ta första låten, men sjönk senare som en sten i resultatlistan och blev sist.

I övrigt hände det inte så mycket. Det var en städad förfest. Vi börjar kanske gamla... Äsch, knappast!

"Men Bahnhof då?" undrar ni. Ja, vad ska man säga. På tok för mycket folk och lite för långdraget. Mycket folk innebär ett vilt stångande på dansgolvet vilket leder till stilettklackar på tårna och armbågar i ryggen. Det var som en enda stor köttkvarn, helt enkelt... Men det var skoj att träffa alla som man inte träffat sedan, ja, förra juldagen och "Tjena, läget? Det var längesen, vad gör du nu för tiden?" blev ett mantra som upprepades x antal gånger under kvällen.

Bäst: Vi slapp stå i kö

Sämst: Bartendern som snuvade mig och Ante på 50 kr. Vi betalade med två hundralappar och skulle få 52 kr tillbaka men fick bara 2 kr. "Jag fick bara 150" menade hon och vägrade ge oss vår femtiolapp. Grr...


Citat från Björn

"Innan vi åkte till Ayia Napa hade jag alltid ångra hur du (Mange) fått alla brudar, men jag förstod när du visade kuken för mig på dansgolvet"


Citat

Citat: "Ante är lättast i hela Ängelholms kommun"

Woo!

Nu börjar det bli lite berusat här. Kidsen här samtalar om hur många pers man har hånglat med som mest under en kväll. Jag håller tyst med tanke på mitt rykte...

Alkoholen flödar!

Mange har anslutit och fyllenivån har stigit med ett antal procent. Introtävling har vi kört med Ante som vinnare. Vi drar om en timme. Ja, vad ska jag säga. Inte nån brinnande förfest. Ännu! Vi ses i dimman

Förfesten lever!

Fyra kids har anlänt till la Casa de Ebbesson: Björn, jag, Ante och Tisen. Än så länge är stämningen ganska kontrollerad, men vi jobbar på karatefyllan. Hårdrock på stereon och alkohol i glasen... Det kan bara bli bättre!

Live-bloggar från kvällens förfesten

Ett unikt tillfälle för alla er som vill veta hur en förfest i Munka-Ljungby går till! Förfesten drar igång vid 18-tiden och om jag inte däckar av för många julgroggar kommer jag kontinuerligt delge er av vad som händer.

Stay tune for more action!

Julafton 2007 är historia

Det blev ingen ponny. Det blev inget badsalt eller nån gammal hockeyplock. Det blev inte ens en slips. Men å andra sidan så fick jag allt jag hade önskat mig. Nästan iallafall. Så jag ger julafton 2007 fyra drejkurser av fem möjliga. "Drejkurser" får mig att tänka på "Ghost" och den magiska drejscenen mellan Patrick Swayze och Whoopi Goldberg... Ett stycke filmhistoria...

Igår var det julafton med familj och släkt. Ikväll är det juldag med pojkarna från balkongen, åtminstone några av dem, och utgång på Bahnhof tillsammans med all annan kreatur från Ängelholm med omnejd. Det lär bli mycket folk, säkerligen för mycket, och kön utanför "Bahnan" kommer slingra sig längre än all prinskorv på Herr Svedins julbord. Dessutom har giriga och monopolistiska Bahnhof mage att utkräva 180 riksdaler för en biljett. 180 kronor! Men vad gör man. Vill man säga hej till alla gamla kids som man inte träffat sedan förra juldagen har man inte mycket att välja på...

Till sist, en liten anekdot. Som ni kanske vet så används samma tangenter på mobiltelefonen när man ska skriva "jul" såväl som "kuk"... För några jular sedan skulle jag följaktligen skicka iväg "God jul" till en kompis, men eftersom jag var i fyllan och villan och hade lite bråttom blev det istället "God kuk"... Inte helt oväntat fick jag ett mycket frågande sms tillbaka... Så kan det gå när inte haspen är på.

Dopparedan!

"Nu skulle det vara solsken, -3 grader och 30 centimeter snö" sa min pappa imorse. Men icke! Det är en handfull plusgrader, dimmigt och en iskall vind blåser över de nakna åkrarna. Det blir inte bättre än så här. I'm lovin it!

Kommer jag få den där ponnyn jag önskat mig? Eller får jag bara badsalt och en slips? Har jag varit snäll i år? (Nja...) Hur full kan man egentligen bli på vinglögg? Frågorna är många, men om några timmar får jag svar. Det är julafton. Äntligen. Igen. Precis som förra året. Jag är trött på Kalle Anka. Ge mig lite julmat istället. Och mina julklappar direkt. Var är brudarna?

God jul alla ni tusentals som läser min blogg! May the force be with you.

En nackdel med att vara lång

Nu ska jag klä granen, det får jag göra varje år. "Du är ju så lång och når överallt" låter det... Jag hatar att klä granen.

Dan före dopparedan

Jag är som jag är och därför tänker jag alltid på snusk när jag hör ordet "dopparedan". Det låter som ett ord för dagen då man förlorade oskulden. Jag vet, jag är lite skadad...

Men hur som helst, idag är det lille julafton och jag minns hur det var när man var liten. "Lillejul" var den mest onödiga dagen på hela året och man ifrågasatte starkt dess existens, det vara ju bara en dag som försenade den "riktiga" julaftonen. Och jag kommer ihåg att jag blev imponerad av min hockeypolare Martin Nilsson när han sa att han brukade gå och lägga sig tidigt på lilljulafton, för om man sov länge så gick tiden fortare. Alltså så skulle julafton komma snabbare! "Hur smart som helst" tänkte jag och gick och la mig vid niotiden...


C-uppsatsskrivande i jultider

Jag vet jag borde, jag vet jag måste och jag vet att ju tidigare desto bättre. Jag pratar om C-uppsatsskrivande, närmare bestämt skrivande av resultat, som ska vara klart innan nyår.

Det är nog bäst att jag tar tag i det imorgon, annars finns det en överhängande risk att jag får sitta bakfull och schleden på nyårsdagen och försöka mangla fram text. I värsta fall hinner jag inte bli klar med min del innan det är dags att återvända till Sunkan och då lär Herr Svedin inte bli glad. Risken är stor att han då förordar ett återinförande av giljotinen. Det vore en trist start på det nya året...

Det blev en heldag

Danmark och musikskapande med Björn & Mange i 3 h. Sedan Buzz, Singstar och Wii Sports hos Lamberth. Slutligen inköp av biljetter till Bahnhof 25 dec (180 kr! Girigheten hånler oss rakt upp i ansiktet). Singstar var inte riktigt min grej, dessvärre. Jag fick stryk av samtliga övriga deltagare (Lamberth, Mange, Björn och Tisen)... Men jag gjorde ett snyggt hole-in-one i Wii sports golf. Tyvärr var det ingen som såg mitt magiska slag...

Dagens citat: "Det är ju han Trobbe Tollkarl!" - Magnus Svensson. Notera stavningen... Vad roligare är att det inte alls var Tobbe Trollkarl Mange såg på TV, utan Joachim Vogel i Go'kväll.

En trist grej är att jag blivit förkyld. Uppenbarligen är den friska skånska luften lite väl frisk för mina Norrlandsanpassade andningsorgan. Jag ber dock till högre makter att jag är frisk och kry när mellandagarna gör sitt antåg. Juldag, Reunion '07 och Nyårsafton. Wish me luck...

Tandborstning i skogen och landet i väst

Jul och nyår är inte bara julklappar och smoking. Man måste dricka lite alkohol också. Och var finns det alkohol? I Danmark, såklart! Så tillsammans med mina vapendragare Björn och "Fondue-terroristen" Magnus drog jag till det förlovade landet i väst och spädde på öl- och spritlagret för flertalet veckor framöver. Färden gick dock inte spikrakt till Helsingborg och färjorna... Eftersom Magnus saknar vatten hemma blev vi tvungna att stanna i skogen så att han kunde borsta tänderna och pinka. En lustig och ganska bisarr händelse, vill jag lova.

Men hur som helst, öl och sprit fick vi handlat så nu är berusning under mellandagar och nyår garanterad. Väl mött i dimman kamrater!


Så var man tillbaka i Skåne

För att komma hem lite snabbare till julen drog jag till med en flygresa istället för tåg. På så sätt skulle jag tjäna in nästan 6 h. Men riktigt så blev det inte...

Eftersom det inte går några direktflyg Midlanda-Ängelholms flygplats är man tvungen att mellanlanda på Arlanda. Sundsvallsplanet skulle landa 07.45 och 08.15 skulle jag lyfta mot Skåne, alltså bara 30 minuter på Arlanda. Dock fick vi besked att planet skulle bli tvunget att cirkulera i väntan på landningstillstånd pga underbemanning i trafikkontrollen (någon prao-elev som inte dykt upp), men att försening bara skulle bli ca 5 min, alltså inga problem... Vad värre var att vi skulle bli tvungna att parkera på utrikesterminalen och sedan bussas till inrikesterminalen. Nåja, jag skulle hinna ändå lovade flygvärdinnorna.

Men eftersom det inte gick att få fram vare sig trappa eller buss till vårt plan blev vi fast i drygt 15 minuter och när jag väl, med andan i halsen, nådde fram till gate 40 för att boarda Ängelholmsplanet stod klockan på 08.16... Så jag fick snällt bege mig till servicedisken och fixa en ny biljett till Ängelholm, till ett plan som skulle lyfta 15.05. Med andra ord, blev det alltså åtskilliga timmars väntan på Arlanda. Visst, det finns tråkigare ställen att spendera tid på, men det bli ganska segt...

Men nu är jag iallafall hemma på skånsk mark igen. Äntligen! Det känns bra. Riktigt bra.


Jag har fallit för frestelsen

Ni har väntat och ni har längat. Jag har väntat och jag har tvekat. Men jag har kommit till insikt: det är en blogg jag är skyldig världen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0