En konungs återkomst

Jag vet att ni har trånat, längtat och undrat. Trånat efter min kropp, längtat efter att höra min vackert klingande skånska och undrat när jag ska komma tillbaka till Sundsvall.

Nu behöver ni inte vänta längre, ty ikväll gör jag ett sällsynt comeback i Norrlands huvudstad. Så blås i trumpeter, vifta med flaggor och rulla ut röda mattan, jag vet att ni inte vill missa min återkomst.

Tillsammans med mina lojala vapendragare Herr Svedin, T-man och Rocking Ron ska jag ikväll skrämma tanter på stan, springa efter töser och belägra dansgolv som en iller i ett hönshus. Pizza och solbadande på Förrådets innergård till en början, sedan galej hos Herr Svedin och sedan, när hela kvällen är vår, svävar vi vidare mot stadens begivenheter.

Ja, nu ska jag jag ju också flyttstäda min lägenhet, men det ser jag som ganska oviktigt. Det är kvällen som gäller!

Vi ses i hönshuset!

Kvällens låt: Vangelis - Conquest of Paradise

(Dock måste jag erkänna att jag grämer mig över att jag missar Iron Maiden på Ullevi tillsammans med en handfull av grabbarna från balkongen. Jag hade ju biljetten i min hand.)

It's alive!Min nyköpta, blänkande och tjusiga LG KG510 är numera återlämnad, återköpt, kasserad och glömd efter ynka fem dagar i min ägo. Den kom, sågs och slutade fungera...

Uppenbarligen verkar det som att jag får dras med "den gamla kärleken" i ytterligare fem år till. Den lär åtminstone hålla.

Välkommen tillbaka, du min Panasonic!

Surt, riktigt surt

Jag har blivit tvungen att plocka fram min gamla Panasonic från malpåsen igen. Som ni vet fungerade den felfritt i FEM ÅR utan det minsta problem.

Min nya mobil, en LG som jag köpte i torsdags, fungerade i FEM DAGAR. Idag slocknade nämligen skärmen.

Surt.

Så nu är det trotjänaren som gäller igen. Jag är faktiskt inte överraskad.

Åh, Skåne...

...ikväll är jag tillbaks.

Vi ses i den välkrattade manegen!

Förhållandet är över. Efter fem år

I över fem år var vi ett par. Ett sällsamt par som i vått och torrt höll ihop, med största tillit till varandra. Det kändes rätt från första gången, du var snygg, enkel, ja nästan helt perfekt. Du var felfri nästan rakt igenom och under de fem åren som gått har jag inte behövt lämna ifrån mig dig eller tveka över dina egenskaper. Jag har vetat vad jag fått och aldrig behövt vara rädd för att vårt förhållande skulle riskera att brytas.

Men du vet hur det blir för oss unga män i kvartssekelåldern. Vi börjar leta efter något nytt och fräscht. Nån yngre, snyggare, hetare och med fler kvaliteer, helt enkelt. Jag har länge tvekat över att överge dig, du har ju varit så perfekt i över fem år. Men nu kände jag att det dags för en förändring, att det är nya vindar som blåser i mitt liv.

Att hitta en ny har inte varit lätt, vill jag lova. Som du vet är mina krav höga, nästan astronomiska. Jag letar ju efter någon perfekt, en vacker, smal, glittrande sak i behändigt format. Länge trodde jag att jag skulle inte skulle finna det jag sökte efter och att det skulle bli vi för evigt. Det hade faktiskt varit helt okej för mig, du har en plats i mitt hjärta.

Men för en vecka sedan fann jag dock en ny förälskelse. En snygg, ung och lite exotisk läckerbit, precis så jag vill ha det. Det är vi nu, jag är verkligen förälskad.

Men kom igåg, jag kommer sakna dig min Panasonic GD67. Mitt bästa förhållande, min bästa mobil. Må du vila i frid.
R.I.P.
2003-2008

När paniken spred sig

Jag satt där i godan ro. Spelade Starcraft på datorn, smygkollade på IFK-Djurgården och ackompanjerades av feta gitarrriff från radion. Det var sådär trevligt det bara kan bli en slö lördageftermiddag i juni hemma hos en ungkarl som mig.

Men så plötsligt blev allt bara svart, såväl dator, som tv som radio tystnade. Strömmen hade gått.

"Äh, bara säkringen som löst ut" tänkte jag, reste mig och gick i maklig takt bort mot elskåpet för att vrida på maskineriet igen. På vägen dit, ja under de fyra meterna av promenad, märkte jag hur det lät konstigt från elskåpet. Det liksom knäppte och sprakade lite lätt...

Väl framme möttes jag av en fasansfull syn. Det rann blod, förlåt, vatten från elskåpet! Ingen fors direkt, men strimmor av vatten letade sig ner längs väggen. Snabbt tog jag mitt förnuft till fånga och slog av huvudströmbrytaren.

Knäppandet och sprakandet tystnade, men regnmoln tornade upp sig i mitt huvud. Vattnet slutade ju inte att rinna.

"Jag har en vattenläcka!", "150 000 kr!", "täcker försäkringen? är jag försäkrad? jag är ju inte försäkrad!", "ett halvårs fläktväntilering", "väggen måste brytas upp", "vem sköt Bambis mamma?" och "går det att få sin oskuld tillbaka?". Paniken, ja den där PANIKEN, som jag i vanliga fall aldrig får, smög sig på lite lätt. Det kändes som att min tillvaro sakta började förvandlas till en Ingemar Bergman-film där ångesten lever sida vid sida med, eh ja, ångesten.

Nåja, jag konstaterade iallafall krasst att det rann vatten ner i mitt elskåp och något var tvunget att göras omgående. "Men var kommer vattnet ifrån?", utbrast jag, och gjorde en högst amatörmässig besiktning av vattenledningarna i min lägenhet. Dock utan att få någon rätsida på varifrån källan till läckaget härstammade. "Kanske är det grannen ovanpå som har ett ett skumdisco i sin lägenhet!" tänkte jag och sprang upp till våning två på Roslagstullsbacken 13 B och ringde på. Ingen hemma.

Illa!

Ner igen för trapporna och bort till tavlan vid entrén för att leta upp ett nummer att ringa. "Jourtelefon!". Jag löpte likt en gasell på Serengeti in i min lägenhet och plockade upp min fem år gamla mobiltelefon. "Nu du min kära, nu ska du få göra ringa det viktigaste samtalet hittills i ditt femåriga liv" upplyste jag min mobil om och konstaterade dessvärre att jag bara hade ytterst lite batteritid kvar. "Mög! och strömmen är avstängd! Måtte det räcka!"

Jag slog numret till Svenska Bostäders jourtelefon och efter, som det kändes, år av väntande i telefonkö blev jag framkopplad och presenterade mig såsom Mats. Ja, en riktig gitarrknäppare. En rågblond nordisk prins, tvådagars skäggstubb, T-shirt och avklippta jeans.

Nåväl, efter någon minuts konversation med herrn på SB hade jag sakligt presenterat problemet och herrn utbrast omedelbart "Vi skickar vår bästa man direkt!". "Bara han inte heter Jörgen", tänkte jag... Jag tackade och la på luren.

En dryg halvtimme senare knackade det lite försynt på min dörr. "Jörgen", eller vad han nu hette, hade anlänt på sin vitare springare för att lösa min problem. "Är det du som har läckage?" frågade han. "Ja, det är jag! Kom in! Kom in i mitt hus! Stoppade det strilande vattnet!" sa jag, samtidigt som jag kysste hans fötter.

Jourmöntören började systematisk söka efter källan till ondska, men utan att riktigt förstå vad som orsakade läckaget. Då och då yttrade han kraftuttrycket "skit" vilket knappast gjorde att paniken i mitt huvud dämpades.

"Vi får nog ta i med hårdhandskarna här. Det blir till att gå in med låssmed hos grannen där uppe. Antagligen är det därifrån vattnet kommer" sa han och lika snabbt som han kom försvann han. Nästintill spårlöst. Jag stod kvar, faktiskt lite snopen över att han inte brutit upp väggen och muttrat "det här blir dyrt det här. Nog bäst för dig att du vinner på lotto".

Drygt fyrtiofem minuter förlöpte och under tiden hörde jag hur det klampades och arbetades hos grannen ovanpå. Så, plötsligt, knackade det på min dörr igen, lika försynt som förra gången. Det var såklart jourmontören som knackade på.

"Det är lugnt nu. Vi har rensat ut avloppet där uppe. Översvämning... Du kan vrida på strömmen igen när det slutat droppa" meddelade "Jörgen" mig och av ren tacksamhet började jag lovsånga honom genom att sjunga på "Pärleporten". "Ja ha, tack så mycket" sa han och gick sin väg. Världens bästa jourmontör.

Några minuter senare slutade vattnet att droppa ner i elcentralen och varsamt vred jag på huvudströmbrytaren igen. Det knastrade lite lätt, men det dog snabbt bort. Sakta började min lördageftermiddag återfå sin forna glans. Paniken och ångesten flög iväg, datorn startades upp, TV vevades igång och ur radion skvalade återigen sköna toner från Iron Maiden, Ebba Grön och Thore Skogman.

Så går det till när det är vattenläcka hos Casa de Frohm. Jag hoppas ni haft en trevlig läsning. Frågan är bara: Vem sköt Bambis mamma?

Jag tror det var jourmontören.


Knockout på en 10-åring

Till följd av busstrejken är jag numera tvungen att tillämpa T-banan för att ta mig till och från jobbet och trängas med allt och alla på perronger och stationer. Jag kan erkänna att jag inte riktigt har lärt mig hur man ska bete sig på bästa sätt nere i T-banan, vilket fick till föjd att jag idag knockade en 10-årig kille.

Ja, det var inte avsiktligt, det vill jag lova. Halvspringande råkade jag bara korsa 10-åringens väg in i T-banevagnen vilket gjorde att hans huvud dunkade rakt in i min vänsteraxel. Han såg lite groggy ut och jag fick sura blickar av hans mamma, men jag försökte gottgöra det hela med att dra på min hundögonsblick (inte ens Pier-Luigi Collina skulle blåsa frispark om han såg den), sträcka ut en hand och säga förlåt. Jag tror till och med att jag yttrade det lite mer internationella "sorry" för att maximera min ursäkts genomslagskraft.

Men hej, jag skyller allt på att gubbarna på Kommunal och Bussarbetsgivarna inte lyckats kompromissa fram ett slut på busstrejken. Hade det inte varit för strejken hade jag ju inte behövt åka T-bana och således inte riskera att knocka kids på stationerna.


Ett tårtföretag?

En av de största fördelarna med att jobba på en arbetsplats med många anställda är att det bjuds på tårtor och kaffebrö' med jämna mellanrum. Folk fyller ju år stup i kvarten! 

Bara under mina fyra veckor på Flamman har jag lyckats chasha in sju tårtor (mmm...) och en engelsk fruktkaka (not så mycket mmm...). Och eftersom jag inte skäms för mig är jag inte sen att äta både två och tre portioner, tårtan måste ju ätas upp!

Farbror Patrik

Inatt, söndagen 6 juni kl 03.14, kom storken flygande till Viken. Eller rättare sagt till Förlossningen på Helsingborgs Sjukhus.

Men vad kom storken med då? Jo, en ny junior till släkten Frohms laguppställning, en ny spelare till damlaget, närmare bestämt.

Min storebror Daniel och hans sambo Katinka födde (Nja, brorsan födde inte fysiskt, som ni kanske förstår) en 50 cm lång och 3210 g tung tjej som ska heta Sigrid. Jag hade bettat på att det skulle bli en skånepåg som skulle heta Malte eller Folke, men så blev det alltså inte. Men det gör inget, det blev en superfin tjej istället.

Så nu går jag även under namnet Farbror Patrik. Inte illa!

Kom igen, TV4!

Nu är det väl hög tid att pensionera Peppe Engh?! Maken till mossigare programledare finns ju inte.

Torsdagstankar

Kaloribomb?
Det blir på något sätt lite komiskt när hela Arlandas utrikesterminal spärras av under flertalet timmar, polisens bombgrupp tillkallas, en bombrobot desarmerar "bomben" och det uppdagas att den så kallade bomen i själva verket är, eh, en burk med O'boy. Ofrivillig humor när den är som bäst... Jag vet att det är lite "ostigt" men jag kan inte låta bli att kalla det för en "kaloribomb".

The Oriflame-man
I kontorslandskapet på Flamman tisslas och tasslas det om att vår VD, Brännström, inte bara är en vass företagsledare, utan även är en superhjälte med superkrafter. Tecknen är tydliga; väl tilltagen kroppshydda, markerad käklinje, pondus och ett sådant där amerikansk leende, ni vet.

Jag är åtminstone säker på att under den välskräddade kostymen bär Brännström en limegrön, tajt kroppstrikå med cape och allt. Frågan är bara vad han har för superkrafter. Bäst jag frågar nästa gång springer på honom.

RSS 2.0