Definitivt inflyttad

Tre fulla kassar med tomburkar och tomflaskor, systemetpåsar i drivor, fläckar på vita mattan, kvarglömda väskor, två strumpbyxor i hallen (tro inget nu!), sura blickar från grannarna, en halv påse chips under soffan mm mm....

Ja nog märks det att jag hade inflyttningsfest i lördags! Dock är jag glad över att jag hade vett nog att köpa engångsglas. Diskberget hade annars varit outhärdligt...

En riktigt lyckad fest blev det. Sammanlagt var vi 22 pers, lika många pågar som töser, som trängdes (nja) på mina 45 kvm. En salig blandning av skåningar, norrlänningar, Orifläjmers, au-pairs och konsulter.

Dock kan man fråga sig var alla 22 tog vägen när det var dags att glida ut på stan. Ty när vi äntrade Debaser Medis var vi bara fyra kvar: jag, Konsulten, Vimmerbyskan och The Prom Queen. Hmm...

Hursomhelst... TV:n är på plats och inflyttningsfesten är avklarad. Med andra ord är jag definitivt inflyttad. Sweet!

Om sisådär 8-12 månader är det dags för utflyttningsfest så det är lika bra att ni bokar upp de datumen redan...

Nytt boende

Det är inte bara jag som fixat nytt boende. Även Kronprinsessan och gymägaren från Ockelbo har uppenbarligen varit ute på Blocket och härjat.

Dock kommer inte turturduvorna bo i andrahand i Huvudsta. Nej nej, de har lyckats fixa sovplats i ett nätt litet slott på Haga. Hur kunde jag missa den Blocket-annonsen?

Ett slott på Haga... Nåja, min hyra lär vara aningen lägre.

Släpp TV:n!

Nä, det gjorde jag inte, och det är väl tur det, för annars hade jag fått bo i en lägenhet utan TV. I brist på annat fick jag kånka min platt-TV på tåget hem från Skåne i måndags. Turligt nog har jag haft vett att inte köpa en 58-tummare, vilket gjorde att jag faktiskt kunde få plats med TV i en sådan där blå IKEA-kasse.

Och på tal om att inte släppa TV:n. Ett nytt gymkort är fixat. Och vilket gym sedan! 200 meter från mitt hus, öppet 05-24 och ett "travelpass" som gör att jag har tillgång till träning på flertalet träningsanläggningar i Sverige som exempelvis Helex i Sunkan och Träningsakademien i Ängelholm.

Så TV:n kommer jag inte släppa, om ni förstår vad jag menar.

Men ännu är jag inte riktigt inflyttad. Det återstår en sak som kommer göra mitt leverne i Huvudsta komplett. Jepp, jag snackar om inflyttningsfesten. På lördag är det dags!

Vi ses i skogen!

"Min blogg är också jävligt schysst"

Japp, det är sant Andreeeeas.

Twitter: Studsar okontrollerat

Yngst!

Ja, då var det alltså konstaterat: Jag är yngst på kontoret!

Vafalls, frågar sig vän av ordning. Är det verkligen så att denna lastgamla 26-åring som precis ställt sig i den kommunala permobilkön är yngst av alla 300 på Oriflame-kontoret?

Nej, givetvis inte. Det finns ganska många som är yngre än mig...

Men enligt vår "kontorsvärdinna" Laura är jag enligt statistiken yngst av alla fast anställda och mitt namn har till och med figurerar på nåt möte som "den yngsta".

Laura och statistik ljuger aldrig, så från och med nu är jag "yngst på kontoret"!


Nu: Huvudstabo

Då var man alltså Huvudstabo. Känns bra.

Dock är det tidernas fulaste hus. En tidstypisk miljonprogramskoloss från -62. Känns inte lika bra.

Förresten, jag har en extra dammsugare över. Så är det någon som desperat har behov av en dammråttedödare, så är det bara att säga till.

En idyll?

Jag sitter på min balkong i en knarrig pinnstol och blickar ut över grönområdet framför mig där människor, väckta ur vinterdvala rör sig, lediga och fulla av energi. Solen strålar fortfarande lite blekt och det gräs och träd har ännu inte förvandlats till grönska, men solstrålarna värmer likväl såväl kropp som själ och jag sitter och funderar på om dagar som denna är anledningen till att vi lyckas uthärda så många månader utan ljus och värme. Antagligen är det så.

I min hand har jag en kopp kaffe, som jag trots att jag inte har en kaffekokare lyckas framställa, om än med vissa problem. Koppen smakar inte som den borde, klunkarna jag tar grusas av sump och beska, men ändå smakar det på ett sätt himmelskt gott. Soldränkta vårdagar på balkongen behöver ackompanjeras av den svarta drycken, helt enkelt.

Ur min musikanläggning strömmar Tomas Anderssons Wijs stillsamma svenska singer-songwriterpop. En lätt sluddrande stämma till mestadels långsamma harmonier och ord. Det är vackert, det är svenskt så in i helvete och i vissa ögonblick det bästa jag vet.

Så här sitter jag nu, på min balkong. Detta är kanske en patetisk illusion av en idyll, vad vet jag. Men det är iallafall, i alla avseende, en stund av nästintill komplett tillfredsställelse.

Flyttstädningen får vänta...

Dagens mest löjeväckande syn...

...var kungspudeln och dess matte som hade exakt samma frisyr. Det såg helt sjukt ut.

Visst, hunden lär vara människans bästa vän, men att skaffa sig samma skaffa sig samma look som sin hund är att gå lite för långt i "förhållandet". I synnerhet när hunden är en kungspudel...


Janne Boklöv och flyttstädning

Knappt har julmusten sålt slut i butikerna förrän det är dags för nästa stora högtid. Imorgon är det påsk igen!

Men varför firar vi egentligen påsk? Svaren på den frågan tycks alltjämnt vara höjd i dunkel för många av oss sekulariserade svenskar. Hur är det nu, är det till minnet av att Jesus återuppstod, Moses förlorade oskulden eller att Janne Boklöv uppfann V-stilen? Därom tvistar de lärda.

Eller "därom tvistar de icke lärda" ska det kanske stå. För alla vi som inte spenderade vår konfirmationstid med att drömma om mopeder, tandställning och Kicki Danielsson vet ju att vi firar påsken till minne av att Boklöv vann världscupen i backhoppning 1989. Att Jesus skulle ha något med det hela att göra är bara en efterkonstruktion av backhoppningspuritaner som fortfarande inte kan acceptera V-stilen.

Så det så!

Men hur ska då jag ska då jag spendera påskhelgen? Inte drömma om mopeder iallafall. Nej, det blir flyttstädning av min knarkarkvart i Björkhagen för hela slanten så att jag äntligen kan flytta in paradvåningen i Huvudsta.

Eller, förresten, det hade ju varit ganska fräckt att bränna runt lite med en trimmad Yamaha DT... *drömmer*

Kändisspotting med Patrik, del 23

Vem: Regina Lund

Var: Folkungagatan

Kommentar: På cykel och solbränd.

26 år och 1 dag

Jag vet inte om det är ett tecken, men i samma stund som jag fyllde år så kom Våren in i en tajt superhjältedräkt, kickade Kung Bore i skrevet och skickade ut honom från ringen med ett kast som hade gjort Karelin grön av avund.

Mumma!

Angående kryssningen imorgon så är det med viss lättnad jag kan konstatera att vi slipper riskera att fastna på film. Inget TV-team kommer vara på plats för att följa våra bravader på böljan den blå... Puh!

RSS 2.0