Sliten

Efter en heldag på klipporna vid Fredhäll (inte som Skälderviken, men helt OK), inflyttningsfest hos Jocke i Vasastan och en stunds irrfärd ute på stan hamnade Herr Svedin och jag till slut på Sturecompagniet. Jag gillar det stället, det brukar bli kul där och denna gången blev inget undantag. Dessvärre brukar härjande på Sturecompagniet innebära att jag blir mer än lovligt sliten dagen efter, så även idag.

Urk...

Nä, nu börjar det bli dags att packa inför den stundande hemresan till skåneland. I arla morgonstund (kl 06.20) kliver jag på rälsbussen mot Hässleholm och lär vara hemma i Munka strax efter kl 11. Kommer bli en efterlängtad session där hemma.

Kändisspotting med Patrik, del 28

Vem: Robinson-Ellinor

Var: Vasagatan

Kommentar: Inte för att jag tror att hon hade överlevt någon längre tid på en riktig robinson-ö, men det går inte att ducka för att Ellinor uppenbarligen hade vassa taktiska skills.

Semestern kom och sommaren med den

Uppemot 30 grader i helgen, inte ett moln och bara en lätt bris som svalkar - sommaren har kommit på riktigt, lagom till mina första staplande semestersteg!

Jag ber dock till högre makter att kalasvädret håller i sig även över Sweden Rock-helgen. Dessvärre är de första knapphändiga prognoserna lite sisådär och talar om skurar och kyla... Det kanske blir poncho, stövlar och tjocktröja istället för solglajjor, barfota och bar överkropp. But I keep my fingers crossed...

Men ännu är festivalen några dagar bort och idag fokuserar jag på viktiga uppgifter. Solbadande med damerna i eftermiddag och inflyttningsfest med den frekventa stockholmsturisten Herr Svedin ikväll.

Vi ses under den blå himmeln!

Status: semester

Aaah, den här guldgossen har nog aldrig mått bättre!

Vad hinner man baka på 1 timme?

Maten var god och gratis, baren var fri och jag lyckades med konsstycket med att kamma hem 1 timme bakning i lotteriet. Med andra ord, festen på Halvbaggens PR-byrå JMW var riktigt nice.

Dock är jag tveksam till hur mycket bakverk det  kan gå att klämma fram på 1 timme. Jag hoppas på rabarberpaj, men scones känns mer som ett tidssäkert alternativ.

Gnagarna regerar i Solna

Trots att jag bor sisådär 1 kilometer från Råsunda kan jag tydligt höra Black Army sjunga. Mäktigt - även för mig som knappast är AIK:are.

"I wanna rock!"

Nu är det bara en ynka vecka kvar tills riffen börjar ljuda över åkern i Blekinge! Eftersom jag är en novis på det här med festivalande börjar frågorna hopa sig: "Vad äter man?", "Vad har man på sig?" och "Behöver jag ta med min handlotion?" mfl...

Tältindelningen är iallafall klar. I "The tält of love" kommer jag få kampera med Konsulten, Dazen och La Tease. Dazen är ett kapitel för sig själv. För bara drygt en månad sedan kraschade han brutalt med sin motocross, krossade ett antal kotor i ryggen, fick steloperera en del av ryggen och beordrades många månaders sjukskrivning. Och nu ska han alltså ligga och mysa med oss i ett tält. Den mannen har en vilja av stål...

Att det bara är en vecka kvar innebär också att jag kommer få spendera de närmaste dagarna med hårdrock dygnet runt. Lyckligtvis har jag lyckats gräva fram en Spotify-playlist som täcker nästan hela lineupen:

http://open.spotify.com/user/killerbees/playlist/6HKrMy8VtYHuxpL4pEGIzj

What do you wanna do with your life? I Wanna rock!

Grannen gnäller! del 2

Nu börjar jag faktiskt bli irriterad på riktigt. En gnällande dörr hos grannen kan tyckas vara en petitess, men när det gnisslas friskt under min snooze-tid, dvs tiden mellan den första klockradioringningen tills det jag stiger upp på morgonen, då kan även en välpolerad gentleman som mig tappa fattningen.

Jag ger dem tidsfrist tills helgen. Är inte helvetesdörren tystad tills dess beger jag mig på korståg en trappa upp. Vänligt men bestämt.

Eller ska jag kanske vara lite sådär lagom svensk och sätta en arg lapp i trappuppgången?

Fortsättning följer...

"Det skulle ju va dans, dans, dans"

Och dans, dans, dans blev det i lördags på Marie Laveau. Osannolikt bra sväng i musiken som DJn slevade fram, finfin studs i mina dojjor och precis lagom mycket folk på dansgolvet.

Det var upplagt för en kväll utöver det vanligt... Men - det nästan tar emot att skriva det - jag var för het  och dans, dans, dans förvandlades till svett, svett, svett. Det blev verkligen galet varmt på dansgolvet. Inte min cup of tea, precis.

Merde!

Men skoj var det. Det är inte mycket som slår en utekväll när det nästintill brinner i dansskorna, även om det blir lite väl varmt emellanåt. Jag kände mig följaktligen ändå ganska glad när jag strosade hemåt längs Hornsgatan, på väg mot Slussen, och inte blev det sämre av att Skägget Staflin lite oväntat ringde och släppte bomben om att det satt en gammal högstadieklasskompis till mig på Subway i Östersund. Sverige är litet ibland.

Hmm... Jag känner att jag är sugen på dans, dans, dans igen. Bra att det snart är helg igen.

Ett helt onödigt inlägg om lättsaltade chips

Alltså, lättsaltade chips. Vad är poängen med dem? Smakar ingenting, ser lika tråkiga ut som en omålad betongsugga i en östtysk stad hösten -85 och ger noll tillfredsställelse what so ever.

Jag har aldrig riktigt förstått mig på dem som sjunger de lättsaltade chipsens lovsång. Om det nu finns någon sådan, vill säga.

Så Thomas, nästa gång du ska fixa snacks till förfesten, se till att införskaffa något annat än just lättsaltade. Visserligen öppnade vi aldrig påsen på galejet, men betänkt att jag måste sitta och äta upp dem nu i efterhand.


Grannen gnäller!

Jag vet inte riktigt vad det är. Är det en gammal tant som gnisslar tänder å de grövsta, en katt som klämmer sin svans under en fot, eller ett förbannat felstämt gökur?

Nja. Troligen är det en osmörjd toalettdörr hos grannen ovanpå som gnäller. Dessvärre i tid och otid!

Så, du kära granne, om du läser det här (vilket är föga troligt?), förbarma dig över din toalettdörr och dina grannar genom att smörja in gångjärnet med lite vaselin, smör, "kopattasalva" eller vadhelst som finns allt tillgå.

Tack på förhand

//En lite irriterad granne

Aningen visare?

Mina prydliga tandställningsreglerade och "ohålade" tänder har fått sig en ny kompis; en liten visdomstand som tittat fram längst bak i överkäken.

Välkommen säger jag. Hoppas du ska trivas. Men du ska veta att jag blir jävligt förbannad om du ställer till med bråk och problem, tandjävel!

Men blir man verkligen visare av visdomständer? Vi får väl se.

Magi framför kameran

"Katalogproduktionen - the movie". Där har ni namnet på filmen i vilken jag idag gjorde min skådespelardebut i.

Och vilken debut sen! Med en sylvass närvaro, en i det närmast klinisk rolltolkning och ett så bildskönt utseende att t.o.m. Narcissus blev bländad, satte jag nivån för allt skådespeleri framöver.

Ingemar Bergman ringde från sin himmel och var som eld och lågor över min insats, på väg hem från jobbet fick jag begära livvaktsskydd för att inte fastna i en ylande skara av tonårstjejer och i mitt postfack låg en bunt med Hollywood-manus och trängdes bara sekunder efter att kameran slocknat. Ryktena om min gudomliga insats framför kameran har uppenbart spridit sig långt utan för Oriflames väggar. Föga oväntat.

Nä, nu har jag inte tid att sitta här vid datorn längre. Ska ut med Örjan Ramberg och Thorsten Flinck och dricka jägerbomb på Café Opera. Är man med i skådespelar-sociteten så är man.

Skandalen i tvättstugan

Idag gjorde jag det förbjudna och tog ett första steg mot the darkside. Det tog emot och jag kände att steget inte är långt ifrån att jag blir en grovt kriminell brottsling inom kort.

Jag snodde en tid i tvättstugan.

Jag kan nästan höra hur ni läsare flämtar till. "Hur vågar han? Skandalöst!"...

Nja, nu ska det kanske sägas att jag hade tvättstugereglerna på min sida. Har personen som bokat tiden inte påbörjat sin tvätt inom en timme är det fritt fram för vem som helst att norpa. Och jag väntade faktiskt 1½ h innan jag slog till.

Men ändå. Att sno tvättstugetid är ändock lite förbjudet, eller hur. Återstår att se om det snart bankar på en otvättad snubbe och kräver hämnd!

Nikki Monroe till Sweden Rock

Tjoho, vad tiden går, det är bara ynka tre veckor kvar till en av sommarens höjdpunkter: Sweden Rock Festival!

Det är nästan lite pinsamt att skriva det, men det kommer bli min första "riktiga" festivalupplevelse. Visst, Tullakrok i all ära, men det räknas inte riktigt.

Sweden Rock, alltså. Dit kommer jag med min synthlugg och "när Melody Club spelade Stranded Love på Stadt i Sundsvall" som bästa live-minne. Jag kan nog inte riktigt föreställa mig vad som väntar mig där nere på den blekingska åkern... Men mitt rock alter-ego - Nikki Monroe - kommer åtminstone få sitt lystmäte, det har jag blivit förvissad om.


Jag aka Nikki Monroe

En sak är säker: Jag kommer ha grymt skoj. Det blir alltid det när jag hänger med mina polare hemifrån. Björn, Lambi, Ante, David mfl...

En helg i Sunkan väntar

Så var det alltså dags igen för en tripp norrut mot skvaderland. Vid lunchtid på fredag hoppar jag och Apan på bussen för en djävulsk lång färd mot Sunkan och Herr Svedin. I förväg kommer Halvbaggen och Schlagerbrorsan åka upp, och sent på fredagkvällen, med blodad norrlandstand, ansluter även Konsulten till vår tappra skara.Förutom att fylla på (och länsa) Herr Svedins kylskåp likt ovan, så lär vi även fördriva tiden med att dricka shots, köpa skräpmat på Pizza City och beskåda det nerbrunna sophuset på Förrådet. Och mycket, mycket mer, såklart!

Vi ses i fontänen!

Skaffa tandställning - ett klockrent bantningstips

Ett av Kalmar FFs nyförvärv inför säsongen, brassen Leandro, har inte rosat marknaden hittills och varit utanför truppen från och till. Anledningen till att Leandro har haft svårt att platsa är enligt Nanne Bergstand att brasilianaren tappat sju kilo i vikt under sin tid vid ölandsbron och inte blivit den fysiska kraft som KFF hoppades på.

Well, så långt inget konstigt. Att nyförvärv floppar eller tappar kilo är knappast überspektakulärt. Men, nu till det lustiga... Anledningen till att Leandro gått ner sju kilo är - håll i er nu - att han har skaffat tandställning!

Ja, det är sant! Tandställning!

Så skippa gymkortet, kasta dig i soffan och elda upp ditt sauna-belt från TV-shop. Det enda du behöver för att få den perfekta kroppen till Beach 2009 är tandställning!

En guldgosse på releaseparty

Vi satt där och deppade - jag, Apan och Halv-baggen. Sverige var på väg mot tung torsk mot Kanade i VM-semin och inte ens det gudomligt goda kaffet från min nya värstingbryggare verkade få oss på bättre humör. Men så plötsligt ringde det på Halv-baggens mobil, en förfrågan om vi ville gå på releasefest på Blue Moon Bar trillade in och 15 minuter senare befann vi oss i T-banevagn på väg mot Stureplan.

Några öl, en okej Britney Spears-kopia och lite Stureplans-beat senare så hade kvällen förbytts från en deppig hockeykväll i soffan till ett en nice fredagkväll. Spontana infall och oväntade vändningar är melodin, helt enkelt.

Nu: ut på stan och inhandla smink. Dock inte till mig själv.

Dagens iakttagelse

I alla - ja verkligen alla - reklamfilmer för nässpray eller liknande produkter låter speakern nästäppt.

Kändisspotting med Patrik, del 27

Vem: Ulf Lundell

Var: Drottninggatan

Kommentar: Uffepuffe är en man att antingen älska eller hata. Jag är kluven. Varje gång Lundell kommer på tal kommer jag iallafall alltid att tänka på de tveksamma textraderna i dängan "Oh La La Jag Vill Ha Dej":

"Jag vill ha dej för mej själv i en taxi på väg hem genom nattrafiken.
Handen på höften. Min hand istället och tungan i ditt öra.
Och finns det ingen så snor jag en bil och sen så får du köra.
Ja, jag sa: Oh la la jag vill ha dej..."

Tungan i ditt öra?! Njaa...

Ett välgrundat påhopp från Henrik Schyffert

I senaste numret av King återfinns en roande intervju med Henrik Schyffert. På frågan vilket som är Schyfferts billigaste skämt svarar han följande:

Var kommer du ifrån? Och så svarar någon: Ängelholm. Då säger jag: Kul för dig att komma till storstan och åka rulltrappa.

Billigt, var ordet...

Men i ärlighetens namn måste jag erkänna att det är sant. Under de de 22 år jag bodde i Ängelholm åkte jag inte rulltrappa en enda gång! Anledning till det? Det fanns ingen rulltrappa att åka...

Inte undra på att det alltid tindrar lite extra i mina ögon varje gång jag äntrar T-centralen med det virrvarr av rulltrappor som väntar.


Kändisspotting med Patrik, del 26

Vem: Marie Picasso

Var: Röd linje till Slussen 

Kommentar: Det glädjer mig verkligen att det går så bra för Idol-vinnarna i allmänhet och Marie Picasso i synnerhet. Hon har ju verkligen gjort ett mäktigt avtryck i musikhistorien! Jag menar, har man sjungit på alla köpcentrum i hela Sverige har man nått toppen... Världsturné med Robinson-Robban nästa?

Söndagsslö

Ah, vissa dagar är det helt omöjligt att frambringa kraft till att göra något vettigt. Idag är en sådan dag. Och då ska det sägas att jag, för en gång skull, inte är bakis och paralyserad på grund av det.

Det vettiga idag skulle vara att:

1) Duscha
2) Åka in till city och lämna över min överflödiga dammsugare till bättre behövande. Dvs Erika och Marco
3) Springa iväg till gymmet och träna så att det står härliga till
4) Gå ut och sätta mig på en bänk, vara lite gubbig och titta på fåglarna

Men nej, här sitter jag framför datorn och slöar. Patetiskt, Patrik!

När inte ens jag har kraft att gå de 200 meterna till gymmet och putsa på mina discomuskler, då vet man att jag är ganska livlös...

Kändisspotting med Patrik, del 25

Vem: Robinson-Robban

Var: Lemon

Kommentar: Vad gör Robban nu för tiden? Han hängde iallafall på Lemon i i torsdags

Kändisspotting med Patrik, del 24

Vem: Johan Edlund

Var: Lemon

Kommentar: TV4sporten-Edlund var glad i hatten, om man säger så...

RSS 2.0