Busstrejk...

...och jag har ingen cykel och dryga 1 km till T-banan. Jag är så satans trött på att gå kors och tvärs i stan och inte lär det bli bättre nu. Jaja, det blir väl att köra en uppfriskande powerwalk på morgonkvisten...

Inte nog med att världens suraste busschaffis vägrade släppa på mig på hans jävla buss i morse (jag var 10 sek sen och bussen stod stilla vid övergångsställe), nu ska den idioten ha löneförhöjning också!

Med all respekt för alla hederliga busschaffisar som är väl värda löneförhöjning, men varför ska Kommunals satans stridsåtgärd påverka mig? Vad har jag gjort dem? Finns det inte nåt liten salladsbar de kan blockera istället? Eller varför inte ställa sig vid Stureplan och tvångsraka alla stekare med kotlettfrisyr som förfular och fördummar stan.

*KÖNSORD*!

(Jag är egentligen ganska snäll, men när jag får gå låångt, blir jag livsfarlig)


Officiellt en riktig anställd på "Flamman"

Så var den avverkad, min första After Work med kidsen på Oriflame. För att uttrycka mig milt: Något liknande fick man inte vara med på när man polerade bilar på Shiny Car. Där kunde after worksen sammanfattas i att jag och Henke åkte till Danmark någon gång i halvåret, satte oss i en park i Helsingör och drack öl.

Oriflame-tillställningen på Niki höll lite bättre klass än så. För det första bjöds det på snajdig buffé och sedan fick man köpa öl till rabatterade priser i baren. Bland annat fick man en stor stark (Spendrups) för ynka 35 riksdaler. Visst, inte lika bra som på Kårhuset i Sunkan, men med Ståkkhålms-mått ett riktigt fyndpris. Najs!

Idag är det storfrämmande i La casa de Frohm. Lamberth & Blomstergen kör idag upp till huvudstaden för att kolla Avril Lavigne i Golfbollen. Jag har lovat att valla dem på shoppinggatorna här i stan så att Lampan kan köpa lite souvenirer, lyssna på gatumusikanter och hälsa på hemlösa. Sannerligen en upplevelse för dem som är en novis på Stockholm!

Och inte nog med det! Herr Svedin har satt sig på tåget ner hit och ska supa sig redlöst berusad på en 25-årsfest. Dock vet jag inte om jag har tid att hänga med sundsvallaren, med tanke på mina andra åtagande. Men vi får se hur det blir med det!

Sa jag att jag har supergrymma kollegor på Flamman? Nähä, så säger jag det nu istället.

Ikväll: fest!

Snart tre veckor på "Flamman"

CMS, Traxion, Proof, Scin care guide, Web edit, holländska, kaffeautomater, solterrassen, höj- och sänkbartskrivbord, klamrar, lager, master, buss 53:s tidtabell, My, To references, To tags, Asura, lösenord, policys, utrymningsvägar, handhavande av brandsläckare, price edition mm mm.

Ja, tänk vad man lär sig mycket på tre veckor bland alla töser här på Oriflame. Och på fredag är det dags för mitt första After work.

På tal om sommaren


(Klicka på bilden)

Min humor

Det blir inte mycket roligare än så här:Jag är helt enkelt svag för ord som "konsistensfett", "vulkgummi" och "kylbalsam". Men det är nog bara jag som tycker det är roligt.

Brr...

....visst känns det lite som att sommaren -08 börjar likna sommaren -07 lite väl mycket. Surt.

Mot söders höjder...

...åker jag idag. Då menar jag inte södra Stockholm utan södra Sverige, såklart, närmare bestämt Hjärnarp där Paulsson och Ebbesson bjuder till midsommar- och 25-årsgalej. Ca 30 personer, mat men inget blannevann.

Det kommer bli bra. Riktigt bra.

Så nu lägger jag Stockholm i malpåse för några dagar.

Vi ses i partytältet!

Stor humor


Att det finns mycket skit på DNs EM-sajt är väl självklart. Men droger? Nä, det trodde jag inte.

Inte lika exotisk längre

Det är med lätt tårade ögon jag minns tillbaka på tiden som exotiskt, skånskt inslag i Norrland, då jag var en av få som talade med skorrande "R" och gröt i munnen. Storögda och med glödande öron lyssnade norrlänningarna när jag uttalde gudomliga ord som "spiddekaaga", "roulleböör" och "fubbick". Inte för att jag vill skryta, men visst fick man brudar på det i Sunkan. Eller?

Men den guldåldern är över, förutsatt att jag inte väljer att flytta tillbaka till nordligare breddgrader. Och det är inte troligt.

Visserligen bor jag numera i Stockholm och jobbar mitt i 08-smeten, men till följd av att Oriflame (eller "Flamman", som vi säger) flyttade huvudkontoret från Malmö till huvudstaden för mindre än ett halvår sedan, kryllar det av härliga skåningar på mitt jobb. Jag utgör alltså inte längre ett exotisk inslag i stadsbilden. Fan!

Det råder dock vissa förutfattade meningar om att skånskan jag och mina gelikar talar är ett och samma homogena språk. Men icke sa nicke, skånskan är mer mångfacetterad än så. För att få er en (någorlunda) korrekt bild av hur vi talar där nere i Light-Danmark, kolla in detta klipp:Dock skulle jag vilja påpeka att Marie Fredriksson inte kommer från Båstad utan är bördig i Östra-Ljungby, vilket är en håla som inte ska förväxlas med min födelseort Munka-Ljungby. I Östra bor det mest bönder som kör epa-traktor och spottar snus, medan i Munka, eh, ja där bor det också en hel del bönder som kör epa, men min hemby ligger åtminstone mer västerut, närmare Ängelholm och havet.

Ska jag vara ärlig är informationen om de skånska dialekterna som ges i klippet inte på långa vägar korrekt. Men skit i det. Det är ju roligt ändå.

Kändisspotting med Patrik, del 2

Vem? Håkan Hellström

Var? På scen på Gröna Lund

Kommentar: Otroligt nog min första konsert med Håkan. Inte en dag för sent.

Kändisspotting med Patrik

Av ganska självklara anledningar är utbudet av kändisar i Ståkkhålm vida överstigande utbudet i Sundsvall. I Sunkan fick man vara glad om man såg Kjell Lönnå en gång i halvåret eller Challe Berglund på ICA Kvantum. Här i storstan lever ju till och med en riktig kung.

Hursomhelst, jag tänkte redovisa några av de kända nunorna jag sprungit på. Än så länge är det inte några tunga namn, men ändå...


Vem? Hon den där mörkhyade tjejen i Andra Avenyn som tidigare var på MTV

Var? Vet inte vad gatan heter, men den är stor och går norrut

Kommentar: Ingen superkändis direkt, jag vet inte ens vad hon heter. Men hon är fräsch, det räcker


Vem? Eva&Efva. Dahlgren och Attling, alltså

Var? Mäster Samuelsgatan, vid mitt jobb

Kommentar: De börjar komma till åren nu, Sveriges mest kända lesbiska par, men likväl är det ganska hög kändisfaktor på dem


Som sagt, inga monsternamn ännu. Men stay tune för mer kändisar i nästa episod av "Kändisspotting med Patrik"!

Förresten, Challe Berglund lägger inte sådana där "varuåtskiljare" efter sina varor i kassan. Bara så att ni vet. Han borde tvångsrakas.

08, kosmetika och Petter

Sorry kids, men jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen på sistonde. Men som ni kanske vet har jag flyttat till samma stad som Kungen, börjat jobba på "Flamman" och jublat över Petter Hanssons bästa insats sedan Spanien-matchen -06.

Men oj, vilket mål! Alltså inte Zlatans, jag syftar på Söderhamns Beckenbauer. Kanske det fulaste målet genom tiderna.

Men samtidigt också det vackraste.

På tal om vacker. Som nyanställd på Oriflame får man en litet välkomstkit med lotions, rakgel, anti-wrinkel mm från herrkollektionen. Dessutom får man fet rabatt på allt. Nu ska jag bara fixa gymkort på KTH-hallen, sedan kommer jag bli helt oemotståndlig.

Dock har jag inte fått syn på Kungen ännu. Han verkar vare sig drälla på Hemtex, ICA Birger Jarlsgatan eller McDonalds. Men får jag syn på honom är ni, mina kära bloggläsare, de första som får veta.

Jag har köpt svindyrt månadskort så att jag kan åka tunnelbana, buss och pendeltåg varhelst jag vill i hela stan. Lite irriterande är att jag inte har hållplats eller T-banestation precis vid husknuten... Jag måste gå minst en halv kilometer för att åka kommunalt...

Följaktligen vill jag ha ner min cykel snarast möjliga till den kungliga huvudstaden, så att jag kan susa fram över gator och torg. Är det någon som är sugen att sätta sig på sadeln, alternativt köra ner med bil från Sunkan, är jag idel öra. Jag bjuder på sovplats, en kall öl och anti-rynkkräm. Och kanske en golfrunda med Kungen.

Sämsta tänkbara tajming

Det var ikväll det gällde. Bartömning på Kårhuset och sista kvällen med gänget här i Sundsvall...

Men vad händer? Jo, jag drar på mig värsta förkylningen med öron- och halsont, hosta och igentäppt näsa.

Så istället för öl, drinkar och dans, verkar det dessvärre bli nässpray, värktabletter och sängliggande...

"Ni tjejer snackar om att föda barn. Ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld"

Fy fan!

Vilodag

Efter några dagar av alkoholinmundigande och slarv var det behövligt och nödvändigt att viga dagen åt fixande och kurerande.

Puh, snart är mitt Sundsvall-äventyr över. Trist på ett sätt, skönt på ett annat.

Examinerad!

Helt plötsligt, nästan utan förvarning, tog mina 2½ år som grafikerstudent slut. Idag, några minuter innan kl 14 fick jag min examen.

Men oj, vilken dålig presentation jag gjorde. Jag hackade mig igenom hela skiten, lyckades glömma bort det mesta och fick inte alls fram mycket av det viktiga. Trots att jag inte ens var nervös. Uppenbarligen går det inte att bara ställa in skorna och hoppas att det ska räcka. Jag får väl skylla på att mina föräldrar var där.

Hursomhelst, nu är jag färdigutbildad.

Det känns ganska sorgligt. Som att allt tar slut när det är som roligast och att jag inte på långa vägar lyckats uträtta så mycket som jag viljat.

Nu återstår några intensiva dagar av fest och hejdåkramar till alla guldgossar och guldtöser jag träffat här i Sundsvall. Ni är många. För många för att det ska kännas OK att lämna stan med ett leende på läpparna.

Avslutningsmiddag och fest med klassen imorn på Primero (alla ni andra ska vara där på eftersläppet kl 22),  Info-05:s galej på torsdag och Bartömningen på lördag. Säkerligen blir det även någon form av festligheter på fredag.

Och eftersom jag inte har Facebook. Passa på att adda mig på msn: p_frohm[a]hotmail.com

Snusk säljer

Uppenbarligen är snusk melodin om man vill boosta uppmärksamheten för sin blogg. Inte nog att antalet kommentarer är rekordhögt (kanske säger mer om antalet kommentarer jag har i vanliga), men det har även blivit en liten "snackis" även utanför bloggen.

Väääldigt roande tycker jag.

Men seriöst, det var helt sjukt vad sliten och energilös jag var i måndags. Kombinationen alkohol, sex, lite sömn, bakfylla, alkohol, lite sömn, bakfylla, sex och lite sömn tar sannerligen på krafterna.

Men jag är inte den som gnäller för det, såklart. Och det gör inte "den lyckliga" heller. *S*


Sista insatsen

Det är idag det gäller. Det är idag jag för sista gången kliver upp framför klass, lärare och anhöriga för att presentera mitt examensprojekt.

Det känns lite underligt.

Det känns även väldigt lugnt och jag är som vanligt ganska befriad från nervösitet. Kanske lite för lugnt.

Klockan 13.30 smäller det. Då är det min tur.

Sedan är hela världen min. Hela världen.

Dagens insikt

Det finns ingen utmattning som sexuell utmattning.

Helt sjukt.

RSS 2.0