Kändisspotting med Patrik, del 8

Vem: Börje Salming

Var: Drottninggatan

Kommentar: Sveriges kanske mest vältränade 57 åring och lätt den största kändisen (hittills) under min kändisspaning. Inte illa.

Kändisspotting med Patrik, del 7

Vem: Magnus Hedman

Var: På Oriflame!

Kommentar: Han var lång, längre än vad man kan tro. Dock osäker på varför han var på Flamman, men antagligen i egenskap av VD för BETA 100/Oktan.

Christian Bale och Zlatan

Jag vet, det är nog bara jag, men varje gång jag ser en film med Christian Bale så tänker jag av någon outgrundlig anledning på Zlatan...

Gissningsvis är det utseendemässiga likheter mellan Ibra och Bale. I övrigt kan det väl inte vara några andra gemensamma drag? Eller?

Sambo på måndag

Det tog alltså 25 år, men nu är det klart: På måndag inleder jag samboskap.

Och den lyckliga som ska dela boende med mig blir, eh, Ante...

Men ni kan vara lugna, jag har varken gått över till "andra laget", tappat förståndet eller är i behov av hjälp för att kunna betala hyran. Nä, det är helt enkelt så att den gode Herr Paulsson, som inleder sin konsultkarriär i Stockholm på måndag, flyttar in i egen lägenhet 1 oktober, och tills dess är stort behov av tak över huvudet.

Så vad gör man när han, på bara knän och gråtfyllda ögon, frågar om han får sova på min soffa? Man säger såklart "ja".

Men jag måste medge, det är med viss skräckblandad förtjusning. Två ungkarlar på 27 kvm...

Vaniljkräm

Never underestimate the power of vaniljkräm... Till och med den segaste och tröttaste dagen kan förvandlas till en sprudlande högtid med hjälp av kaffebröd med vaniljkräm i.

Ett osannolikt mål. Och jag bara ler

"Hur gick det där till?" frågade jag mig och kände hur ett brett leende spred sig över mina läppar när jag hade bevittnat ett av årets mest högklassiga fotbollsmål.

 Ja, hur f*n gick det egentligen till?! Andreas Granqvist, en kantig mittback i holländska Groningen som vanligtvis bara gör mål på nick efter fasta situationer, glider igenom en hel försvarsmur (nåja) och avslutar med en projektil i borte burgaveln.

Titta själva och begrunda undret i Groningen:Och avslutningen! I bortre krysset! Upp med "Granen" på topp, Lagerbäck...

Well, i ärlighetens namn så lämnade Utrecht försvarsspel en hel del att önska, men ett osannolikt vackert drömål av en lika osannolik målgörare var det likväl. Och oj, vad glad jag blev av målet. Tänk vad skoj det kan vara med sport ibland...


Brr...

Jag är inte den som ger upp utan strid, men nu är det hög tid att kapitulera. Sommarens sköna dagar är helt enkelt över och istället är det hösten som har tagit vårt arma land i ett järngrepp.

Stockholm är inget undantag, dessvärre. Faktum är att det känns som att en fuktig och kall yllevante slår emot en när man går ut och den, i det närmaste, frätande höstkylan letar sig igenom allt i klädväg.

Den glada och somriga huvudstaden har sakta men säkert förvandlats till ett höstmulet och grått Krakow anno 1974. Inte för att jag har mycket erfarenhet från Polen under sjuttiotalet, men det känns som att Krakow -74 är mer fiskbullar i skolmatsalen än trerätters på Nobelfesten, om ni förstår vad jag menar.

Brr och blä är väl det bästa man kan säga om den rådande väderleken.

Jag gillar rock. Därför är jag varken snäll eller generös

Hmm...

Enligt brittiska forskare kan man utifrån musiksmak säga vilken sorts person man är.
Här är listan:

  • INDIEPOPAREN: Har låg självkänsla och arbetar inte särskilt hårt. Inte heller särskilt snäll eller generös. Är kreativ.
  • ROCK'N'ROLL: Hög självkänsla och väldigt kreativ. Hårt arbetande och tillfreds med sig själv. Varken snäll eller generös.
  • BLUES: Hög självkänsla. Kreativ. Utåtriktad. Till freds med sig själv.
  • KLASSISK MUSIK: Hög självkänsla. Kreativ. Till freds med sig själv. Inte särskilt utåtriktad.
  • HEAVY METAL: Väldigt kreativ. Till freds med sig själv. Inte särskilt utåtriktad. Inte någon arbetsmyra.
  • REGGAE: Hög självkänsla. Kreativ. Utåtriktad. Vänlig. Generös. Till freds med sig själv. Ingen arbetsmyra.
  • COUNTRY: Väldigt hårt arbetande. Utåtriktad.
  • DANS: Kreativ. Utåtriktad. Inte snäll. Inte generös. 
  • HIPHOP: Hög självkänsla. Utåtriktad.

Stämmer det på dig?


RSS 2.0