Snurrig av tändvätska

Min lägenhet på Förrådet vätter ut mot innergården, rakt ovanför grillen och bänkarna utanför, vilket gör att jag, likt den pensionär jag börjar bli, kan ha järnkoll på vilka kids som har fest och kan pika dem som inte plockar upp sitt skräp efter sig. Väldigt bra. Jag kan även, om de är skräniga (journalistpack?), terrorisera dem med obskyr musik och spotta på dem från mitt fönster. Inte för att jag gör det, men jag kan.

På det hela taget har jag kanske den bästa belägna lägenheten på Förrådet med kvällssol och allt.

Dock finns det en negativ sak... I takt med att solens strålar flödar över staden ska det givetvis grillas vareviga kväll här utanför vilket innebär att min lägenhet fylls av härlig tändvätskedoft varje kväll. Inte speciellt trevligt. Visserligen en billig fylla eftersom den flygfotogenliknande dimman gör mig lite lätt snurrig.

Stäng fönstret, kanske ni säger, men det kan jag inte. Det blir så förbenat varmt då... Så jag får helt enkelt leva med känslan av att min lägenhet snart kan självantända och doften av bensinmack. Men vad gör det när solen skiner. 


Vem f*n är Valborg?

Vem fan är Valborg, varför firar vi det och varför blir alla fjortisar så in i bängen fulla just idag?

Har du svaret på någon av dessa spörsmål så upplys mig gärna.

För övrigt konstaterar jag att Herr Svedin har valt att lägga ner sin blogg vilket innebär att det enbart är här som ni kan läsa om viktnedgångsprojektets upplösning. 3:e maj smäller det och jag lovar att göra en grundlig redovisning om huruvuda Herr Svedin lyckats uppnå sitt mål eller får bita i det sura äpplet och köpa 1 liter Absolut och tio öl till mig.

Ni kan ju gissa på vad jag hoppas på.

Till sist, ikväll firar jag Valborg i Bysses borg. Nice!

Här ligger det mesta på sparlåga

Nåja, här kommer ett kort litet inlägg angående den mycket roliga bloggen http://www.arga-lappen.blogspot.com/. Ni har säkert redan hört talas om den.

Jag fluktade runt på denna humorguldgruva häromdagen och hittade dessa två helt magiska skyltar:

image16

image17

Det är så mycket min humor att jag undrar om jag någonsin kommer att hitta något bättre. Ja, det skulle vara om Erik & Mackan gör en uppföljare på "Hela & rena..."

Åh, man blir så sugen på att försöka snatta ett avgassystem!

Idag säger vi grattis till...

...Michaela som fyller 27 år.

27 år och har "nästan" legat med Paris Hilton. Det är respekt!

Så var det helg igen!

Nästan helt utan förvarning förvandlades veckan till helg. Nice!

Det finns ingen som är så bra som jag på att ta helg, så nu blir det lugna gatan fre-lör-sön med så lite skoljobb som möjligt

Vi ses nånstans där ute!

Så jävla tungt

Jag trodde aldrig att jag skulle behöva skriva detta, men nu är det tungt. Riktigt jävla surt och tungt.

Inte nog med att jag är äverhopad och nedtyngd av feta skoluppgifter. Min kära farfar gick bort häromdagen (tungt bara det) vilket gör att jag måste åka hem till Ängelholm på begravning den 25:e , dvs mitt i värsta uppgiftsruschen och farligt nära deadlines. Dyr, men snabb flygresa ner, och dyr, långsam tågresa upp. Sammanlagt drygt 2000 kr i reskostnader och dryga 11 h i restid. Sura pengar, men framförallt timmar som jag skulle behöva lägga på skoluppgifterna.

Förhoppningsvis kan jag jobba några timmar på tåget, men känner jag mig rätt kommer jag inte få varken inspiration eller motivation för de trista uppgifterna.

Blä...

På grund att jag tvingas till den oplanerade hemresan har jag varken tid eller pengar att, som planerat, dra ner till Lund för att fira valborg med Ante, Björn och alla de andra kidsen. Fan, jag som verkligen sett fram emot att få känna lite vårvärme och festa 24 h för att får kraft att mangla examensprojektet de sista veckorna i Sundsvall.

Till råga på allt upptäckte jag att har farligt lite pengar kvar på bankkontot.

Tungt, var ordet.

Solen skiner iallafall. Jag är säker på att det är farfar som skiner på oss från himlen...


Ängelholmsfest ikväll

Det ligger en Ängelholmsdimma över landet idag. Rögle till elitserien igår, vinst för ÄFF mot Häcken i superettan idag? En känsla av att Ängelholm håller på att förvandlas till landets viktigaste stad som smyger sig på.

Så varför inte ha en Ängelholmsfest i Sundsvall bara för oss Ängelholmare tyckte Linus! Så fick det bli!

ÄFF-Häcken på tv4-sport, korv med bröd som tilltugg, några kalla öl på det och antagligen utgång på Friday I'm in love senare.

Vi ses på vita räck!

Friday I'm in love

Ska man dit? Kommer det vara några töser det? Blir det någon bra musik?

Vi får se...

Idag säger vi grattis till...

...David som fyller 25!

Det finns bara en Kenny

Det finns bara en Kenny

Jag är säker på att han inte skulle göra bort sig i Jackson 5 heller.

Rögle till elitserien!

Vad ska man säga? Det känns ganska bra nu.

Om jag hade vingar som örnen...

Är det ikväll Rögle går upp i Elitserien? Vid vinst mot Mora finns chansen. Räkna med att jag kommer sitta som klistrad framför TV4-sport från kl 19.


Utsatt för telefonterror från Dagens Nyheter

Inte nog med att jag har ont i ryggen och att det snöar... I två dagar har Dagens Nyheter ringt mig och frågat efter en viss "Lisa Grape". Jag har tydligt och bestämt svarat att "Nej, det finns ingen Lisa här och ingen prenumererar på DN heller".

Om detta otyg fortsätter ringer jag Hells Angels alternativt köper upp ett parti uttjänt kärnbränsle och bygger mig en trevlig långdistansrobot. Bara så att ni vet DN. Bara så att ni vet... *Newman-pose"

Jag har blivit skjuten i ryggen

Jag stod i vadpressen, var inne på sista setet. Passet hade gått bra och jag hade bara några fåtal repetitioner kvar. Så plötsligt, som en blixt från klar himmel, plockade någon fram en .0375 Magnum och sköt mig i ryggen.

Eller nja, det kändes åtminstone som ett revolverskott i ryggen, för ont det gjorde det. Antagligen kom en nerv i kläm.

Så nu går jag med krum rygg, med händerna släpandes i marken som Igor i The Addams Family. Det känns som att kulan fortfarande sitter kvar. Aj, aj, aj...

Och det snöar. Såklart.

Frågan är vem som sköt? Christer Pettersson? Lee Harvey Oswald? Bildsköne Bengtsson?

Oj, vilken fin tjej!

Hon stod några meter framför mig i kön i caféterian på Åkroken. Ganska långt brunt hår, vit tröja och mörkblå jeans. Pluggar antagligen till sjuksköterska. "En smal sak" som min mamma hade sagt. Oj, vilken fin tjej!

Nu måste jag springa på Åkroken dagarna i ända för att få syn på henne igen... *S*

Två Ängelholmslag i kvällens Sportnytt

Är det framtiden? Antagligen.


Skakis...

Puh, vilken pärs! Århundradets hockeyderby mellan Rögle och Malmö är till ända. 4-4 efter förlängning...

Inför sista omgången har fyra lag 16 poäng. Rögle, Malmö, Brynäs och Mora. Rögle har Mora hemma. Seger där och chansen till Elitserien är stor...

Oj, oj, oj...

"Vad har du i kylen?" v2

Ni glömmer väl inte att skicka mig en bild på ert öppna kylskåp? Bra, för jag behöver fler bilder till mitt researcharbete.

Jag undanbeder mig dock bilder av denna kvalitén:

image14

Jag skulle gärna vilja veta vad kylskåpsinnehavaren Andreas kokar ihop för måltider med dessa ingredienser...


Jag blir inte fullare av vattnet. Bara snyggare

Förresten, jag måste nämna en sak. Ge fan i att klaga på mig när jag har framförhållning på fyllan och väljer att beställa ett glas vatten i baren istället för öl. Det är varken manligt eller speciellt roligt att vakna upp dagen efter med betongsombrero och ökentorka i svalget på grund av vätskebrist. Följaktligen förespråkar jag "varannan vatten". Så det så!

Vad har man en mixer till?

Hade som ni kanske vet födelsedagsfest i lördags. En mycket mycket lyckad sådan, vill jag lova. Tack till alla er som var där!

Jag hade inte önskat mig någon present, men mina vänner tyckte bestämt att jag var värd något mer än bara "grattis på födelsedagen", så de gav mig en... en rosa mixer!

Frågan är bara, vad använder man en mixer till mer än att göra fruktsmoothies? Går det att använda den som dokumentförstörare? Näshårstrimmer? Trädgårdsavfall? Eller kanske vedklyv?

Det blir bål

Jag vet att ni är många som sovit dåligt de senaste dagarna och våndats över huruvida ni ska få något läskande på galejet imorgon.

Ni kan vara lugna nu, 30-åringen har gett klartecken: "Vi kör bål imorgon"

Vi håller till i samlingslokalen på Borgmästarn, om ni har missat det. Framåt kl 20 drar vi igång och pumpar upp feststämningen till euforiska höjder innan vi lämnar lokalen för att fortsätta kvällen på stan. Vart det bär står skrivet i stjärnorna.

Jag är där, Håkan är där, du är där. Som i en liten cirkus, fast utan elefanter och träspån.

Hur ser det ut i ditt kylskåp?

Ta en bild av ditt kylskåp (öppet) och skicka bilden till mig på p_frohm[a]hotmail.com

Jag behöver din bild i researcharbetet till min examensuppgift.


Ett kvarts sekel ska firas med fest

Det är sannerligen inte varje år jag fyller 25, ett kvarts sekel, och det måste jag givetvis fira. Inte heller är det varje år Staflin fyller 30 och det måste givetvis firas även det.

Så vad gör vi? Jo, vi anordnar en fet fest 25- och 30-årsfest på lördag, öppen för alla som har vägarna förbi Sunkan. Klockan 20 (19 för dig Svedin) drar vi igång.

Förresten, köp inga presenter till mig, ni får ju inga av mig. Ge mig hellre ett straff.


Isländsk kyla på Norrporten Arena

Var på allsvenska premiären på ett kylslaget Norrporten Arena och såg mitt kära Helsingborgs IF piska Giffarna med klara 3-0. Ljuvliga siffror för ett HIF-fan. Inte lika skoj för alla Giffers...

HIF dominerade totalt och GIF gav minst sagt ett svagt intryck. Helsingborgs Dagblads krönikör Marjan Svab sågade norrlandslaget hårt i dagens tidning:

"... där Råsunda och andra ställen rockat loss i premiären håller hockeyn greppet om Sundsvall.


Allsvenskan var tillbaka och det med en atmosfär som var så nära aktiv dödshjälp man kan komma. Sedan blev det bara obehagligare för nykomlingarna.


Norrköping var kvar i superettan i 20 minuter mot Djurgården, Sundsvall har ännu inte lämnat och precis före slutsignalen kom ett sms från innebandyprofilen Tobias Blixt:


"Jag hade förmodligen gått in som vänsterback med en veckas träning".


De tre nya i den utökade serien fick med sig ett mål från premiäromgången och det är sällan man ser ett lag tillåtas anfalla konstant i 90 minuter som HIF fick i går.


Sverrir Gardarsson och Hannes Sigurdsson må vara födda, uppvuxna och ha härdats i en isländsk gejser, och på förhand hette det att Sundsvalls fasta situationer kunde utvecklats till det vanliga skräckmomentet för HIF-försvaret.


Dessutom skulle hemmalagets kompakta 4-4-1-1 ge utrymme att vinna boll på mitten för att snabbt slå om och få med Mikael Lustig och Billy Berntsson på kanterna.


Det gick aldrig att få reda på hur det var med den taktiken eftersom pojklaget aldrig kom så långt. HIF:s samlade, skickliga, rejäla och utstuderade presspel satte effektivt stopp för alla försök och istället fick jag ännu en gång se en inövad hörnvariant ge resultat här uppe.


Matchen tog slut när Christoffer Andersson därefter fick autobahn fram till 2-0 och det hade inte ens blivit jämnt om Sundsvall belönats med mål för tre rätta passningar i rad."

En sågning som heter duga! Det luktar guld i Helsingborg...


Idag säger vi grattis till...

...ja, vem var det nu igen?

RSS 2.0