Kan en fotbollsspelare vara värd 1 miljard?

Manchester City, med arabiska oljemiljarder i ryggen, uppges vara beredda att betala 100 miljoner euro för Milans superstjärna Kaká.

100 miljoner euro, drygt 900 miljoner kronor, för en fotbollsspelare? I dessa finanskristider med massvarsel, störtdykande börser och nedskärningar runt om i världen är det nästan en provocerande summa. Nästan en miljard för en bollsparkare.

Men visst, känner Man City att det är en vettig summa att spendera på en enda spelare så varsågod. Kaká kommer säkerligen att generera X antal miljoner i bara tröjförsäljning och, viktigast av allt, säkerligen hjälpa City på vägen till att bli en europeisk storklubb, vilket ägarna så gärna vill. Men ändock, 900 miljoner kronor är nästan provocerande.

I sammanhanget kan det även vara på sin plats att fundera på om Malmö FFs Ola Toivonen är värd de 40 miljoner PSV Eindhoven uppges slanta upp. 40 miljoner för en lovande, men långt ifrån dominerande, allsvensk spelare. Det är en inte alls lika provocerande summa men det är i mina ögon en mycket tveksammare investering.

Hursomhelst, det ska bli mycket spännande att se hur det kommer gå för både Kaká i Man City och Ola Toivonen i PSV. Den som lever får se.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0