Rognedal skrällvinner!

Ikväll avgörs, som ni säkert vet, Melodifestivalen 2008. Eftersom jag är lätt synsk råkar jag veta exakt hur det kommer gå ikväll. Här har ni kvällens facit:

1. Rognedal - Just A Minute
Tidernas största skräll! Tvillingarnas lättlyssnade "meterolog-pop" (ser de inte ut lite som väder-presentatörer?) går som ett spjut rakt hem i de svenska stugorna och kniper biljetten till Belgrad. Helt oväntat!

2. Sanna Nielsen - Empty Room
Edenryds Light-Carola snubblar på målsnöret. Balladen är mäktig men hinner inte nå himmelska höjder under de tre minuterna. Sanna skulle behöva minst en minut extra.

3. BWO - Lay Your Love On Me
Tvåa förra året och trea i år. Refrängen sätter sig snabbt, men når inte riktigt ända fram. Den dåliga ljudkvalitén som Melodifestivalen sänds i är en rejäl nackdel för danslåtar och "Lay Your Love On Me" är inget undantag.

4. Amy Diamond - Thank You
Småflickorna röstar fram Amy till fjärdeplatsen. Lite svagt producerad tjejpoplåt med OK refräng som även den lider av det dåliga ljudet.

5. Linda Bengtzing - Hur Svårt Kan Det Va?
Bengtzing låter som hon brukar, sjunger bra och är en riktigt fräsch 34-åring. Räcker till en femteplats.

6. Charlotte Perrelli - Hero
Snygg schlagerrefräng men versen är tråkig. Perrelli förlorar röster på att folk tycker att hon har blivit för smal.

7. Frida featuring Headline - Upp O Hoppa
Startfältets michelingubbe har tveklöst den värsta låten. Skulle dock inte förvåna om skiten vinner. De som röstar på Frida är sådana som lägger ut en smärre förmögenhet på Jamba.se. Not so fresh.

8. Sibel - That Is Where I'll Go
Sibel har krånglat sig vidare genom andra chansen, men låten saknar karaktär och Sanna Nielsen har den bästa balladen. Dock räcker det långt med att sjunga riktigt bra och en högre placering är inte otänkbar om Sibel sätter sånginsatsen till fullo.

9. Christer Sjögren - I Love Europe
Sjögrens "klämmiga" men äckelinställsamma Europa-hyllning plockar en del röster bland de tittare som gillar tysk schlager-umpa-umpa. Kan vara ganska många, men inte tillräckligt.

10. Nordman - I Lågornas Sken
Nordman är så otroligt tråkiga personligheter. Låten är inte mycker roligare och mäktar inte med mer än en bottenplacering.

Vem jag ska rösta på? Ingen, men Fronda hade fått min röst om "Ingen Mår Så Bra Som Jag" gått till finalen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0